Повеќе вести како оваа (25)

Придавката „Северна“ на новите банкноти ќе ја чини Народната банка 2,2 милиони евра. Руското акционерско друштво „Гознак“ ќе ги изработува книжните пари од 100 ...
сите 34 | | | веќе видена

Придавката „Северна“ на новите банкноти ќе ја чини Народната банка 2,2 милиони евра. Руското акционерско друштво „Гознак“ ќе ги изработува книжните пари од 100 ...
| | веќе видена | слични

Време зa читање: 2 минути Придавката „Северна“ на новите банкноти ќе ја чини Народната банка 2,2 милиони евра. Руското акционерско друштво „Гознак“ ќе ги ...
| | веќе видена | слични

Советот на Народната банка донел одлука за издавање на банкноти од 100 и од 2.000 денри со изменети белези, односно со додавање на Северна во името на Народна ...
| | веќе видена | слични

Пластични пари од 10 и од 50 денари треба да се појават до крајот на годината, а Народна банка за печатење на апоените ќе плати 2 милиони евра Јавниот оглас е ...
| | веќе видена | слични

Од 15 декември годинава Македонците ќе може да ги сефтосаат новите книжни пари во апоени од 200 и 2.000 денари, а ќе се повлече банкнотата од 5.000 денари. ...
| | веќе видена | слични

Банкнотите од 10 и 50 денари ќе бидат пластични. Народната банка почнува со печатење на првите вакви пари во Македонија. Ако се оди според планираното, новите ...
| | веќе видена | слични

Банкнотите од 10 и 50 денари ќе бидат пластични. Народната банка почнува со печатење на првите вакви пари во Македонија. Ако се оди според планираното, ...
| | веќе видена | слични

Со одлука на Советот на Народната банка на Република Македонија која влегува во примена денеска, од оптек се повлекуваат книжните пари од 5.000 денари. Овие ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...