Повеќе вести како оваа (25)

Професорката Ана Павловска Данева преку својот Фејсбук ја искоментира новата владина мерка со која од 16 август се воведува редарска служба која ќе врши ...
сите 838 | | | веќе видена

Директорката на Државниот инспекторат Анита Симеска вели дека во нивна надлежност ќе биде само контролата на угостителските објекти, додека пак обврска на ...
| | веќе видена | слични

Директорката на Државниот инспекторат Анита Симеска вели дека во нивна надлежност ќе биде само контролата на угостителските објекти, додека пак обврска на ...
| | веќе видена | слични

Поранешната потпретседателка на СДСМ и универзитетски професор Ана Павловска Данева тврди дека пазарна нема законска можност да ги легитимира гостите во ...
| | веќе видена | слични

Поранешната потпретседателка на СДСМ и универзитетски професор Ана Павловска Данева, со законско образложение за грешките во најавените мерки. „Државен пазарен ...
| | веќе видена | слични

Поранешната потпретседателка на СДСМ и универзитетски професор Ана Павловска Данева, со законско образложение за грешките во најавените мерки. „Државен пазарен ...
| | веќе видена | слични

Поранешната потпретседателка на СДСМ и универзитетски професор Ана Павловска Данева, со законско образложение за грешките во најавените мерки. Државен пазарен ...
| | веќе видена | слични

Поранешната потпретседателка на СДСМ и универзитетски професор Ана Павловска Данева, со законско образложение за грешките во најавените мерки. „Државен пазарен ...
| | веќе видена | слични

За влез во кафуле, ресторан или кафеана со капациетет за над 30 гости задолжителен е сертификат за вакцинација, но само за гостите. Мерката на владата која ...
| | веќе видена | слични

Не стивнуваат реакциите околу најавената мерка од Владата која треба да стартува за неколку дена, или конкретно од 16 август, а тоа е дека нема да им биде ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) се пофали дека извршиле 1.290 надзори и затвориле 20 угостителски објекти за непоседување сертификати или ковид-протоколи, ...
| | веќе видена | слични

ДПИ се пофали дека извршил 1.290 надзори и затворил 20 угостителски објекти за непоседување сертификати или ковид протоколи, што во превод би значело дека ...
| | веќе видена | слични

Ниту Државниот пазарен инспекторат, ниту угостителите знаат како ќе ги легитимираат граѓаните дали се вакцинирани или не од 16 август, по донесената одлука на ...
| | веќе видена | слични

Во држава во која нема функционален здравствен систем, во која луѓето се вакцинираат од донации и за третирање болести се собираат донации за лекување преку ...
| | веќе видена | слични

На денешната прес-конференција, министерот за економија Крешник Бектеши појасни дека потврдите за вакцинирање ќе се бараат на влез на угостителските објекти. ...
| | веќе видена | слични

Затворањето, посочи Симеска-Димоска, е врз основа на тоа дека дел од гостите не поседувале сертификати или пак поради констатирано поголемо присуство на лица ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и вкупно се затворени 20 угостителски објекти, од моментот на носење на одлуката за ...
| | веќе видена | слични

Директорката на Државниот пазарен инспекторат, Анета Симеска Димоска, информира дека Државниот пазарен инспекторат досега има извршено 1.280 инспекциски ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...