Повеќе вести како оваа (25)


Во Македонија годинава за седум месеци се потрошени 291 милиони евра за увоз на храна, покажуваат последните податоци на Народната Банка. Споредено со истиот ...
| | веќе видена | слични

Доматите, пиперките или цвеклото од македонските ниви се преработуваат во соседните земји и се враќаат во македонските продавници како вкусна зимница или ...
| | веќе видена | слични

Република Македонија, иако има голем земјоделски потенцијал, само 40 отсто од потребите за храна ги задоволува од сопствено производство, а дури 60 отсто од ...
| | веќе видена | слични

За увоз на храна и живи животни Македонија минатата година потрошила 551 милиони евра. Оваа сума е речиси двојно повеќе во однос на 2006 година кога земјава ...
| | веќе видена | слични

Со извозот и увозот Земјата пред се се вклучува во меѓународната економија и подела на трудот. Со нашето учество во глобалните трговски односи се промовираат ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...