Повеќе вести како оваа (25)

Веројатноста еден просечен читател на овој текст да загине во сообраќајна несреќа пред крајот на оваа година е околу осум пати поголема од можноста лице што ...
сите 156 | | | веќе видена

Појавата на тромб доведе до прекинување на вакцинацијата со вакцината АстраЗенек во голем број земји. Но, каква тромбоза e ова? И, дали реакцијата беше ...
| | веќе видена | слични

Велика Британија евидентира 30 случаи на ретки згрутчувања на крвта по употребата на вакцината АстраЗенека против Ковид-19, објави регулаторот на лекови во ...
| | веќе видена | слични

Велика Британија евидентира 30 случаи на ретки згрутчувања на крвта по употребата на вакцината АстраЗенека против Ковид-19, објави регулаторот на лекови во ...
| | веќе видена | слични

Европски и канадски научници можеби најдоа објаснување за ретката, но сериозна појава на згрутчување на крвта кај некои луѓе вакцинирани со вакцината од ...
| | веќе видена | слични

Данска, Норвешка и Исланд ја суспендираа употребата на „АстраЗенека“ поради „претпазливост“ откако 60-годишна жена почина по вакцинирањето од нарушување на ...
| | веќе видена | слични

Од 30 случаи со тромб забележани до 24 март, „за жал, седум починаа“, наведува британската агенција за лекови (МХРА) во изјавата проследена до агенцијата Франс ...
| | веќе видена | слични

Европски и канадски научници можеби најдоа објаснување за ретката, но сериозна појава на згрутчување на крвта кај некои луѓе вакцинирани со вакцината од ...
| | веќе видена | слични

Европски и канадски научници можеби најдоа објаснување за ретката, но сериозна појава на згрутчување на крвта кај некои луѓе вакцинирани со вакцината од ...
| | веќе видена | слични

Европски и канадски научници можеби најдоа објаснување за ретката, но сериозна појава на згрутчување на крвта кај некои луѓе вакцинирани со вакцината од ...
| | веќе видена | слични

Во најнова студија на тим научници од Германија, Австрија и Канада се даваат одговори за појава на ретки случаи на згрутчување на крвта веднаш по вакцинација ...
| | веќе видена | слични

Регулаторот на Велика Британија соопшти дека досега се идентификувани 30 случаи на згрутчување на крвта по примени 18 милиони дози на „АстраЗенека“, или 25 ...
| | веќе видена | слични

Жената ја примила истата серија вакцини што ја прими и 49-годишна медицинска сестра од Австрија, која по вакцинирањето починала од згрутчување на крвта. ...
| | веќе видена | слични

Европската агенција за лекови на прес-конференција рече дека постои можна поврзаност помеѓу вакцината против ковид-19 на „АстраЗенека“ и ретките видови на ...
| | веќе видена | слични

Прво со вакцината на АстраЗенека дојде до појава на тромбози, сега слични појави се забележани по примање на вакцината на Џонсон и Џонсон. Дали тоа е поврзано ...
| | веќе видена | слични

Вакцината на „АстраЗенека“ ќе се користи во Германија само за лица постари од 60 години, бидејќи се пријавени 31 случај на згрутчување на крвта, претежно кај ...
| | веќе видена | слични

Данска, Норвешка и Исланд ја запреа употребата на вакцината на Универзитетот Оксфорд и на „АстраЗенека“ од „внимателност“ по смртта на 60-годипна жена во ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...