Повеќе вести како оваа (25)

Вакцината е една од главните алатки кои помагаат во борбата против пандемијата на коронавирус, но ниту една вакцина не е 100 отсто ефикасна. Ова значи дека ...
сите 455 | | | веќе видена

Вакцината е една од главните алатки кои помагаат во борбата против пандемијата на коронавирус, но ниту една вакцина не е 100 отсто ефикасна. Ова значи дека ...
| | веќе видена | слични

Вакцината против COVID-19 е една од главните алатки кои помагаат во борбата против пандемијата на коронавирус, но ниту една вакцина не е 100% ефикасна. Ова ...
| | веќе видена | слични

Вакцината против COVID-19 е една од главните алатки кои помагаат во борбата против пандемијата на коронавирус, но ниту една вакцина не е 100% ефикасна. Ова ...
| | веќе видена | слични

Вакцината против COVID-19 е една од главните алатки кои помагаат во борбата против пандемијата на коронавирус, но ниту една вакцина не е 100% ефикасна. Ова ...
| | веќе видена | слични

Инфицирањето со Ковид 19, по приемот на двете дози на вакцината, е реткст, според студијата објавена во „New Jorunal of Medicine“. Од 28.000 здравствени ...
| | веќе видена | слични

Случаите на инфекција со вируси дури и по вакцинирањето не се изненадувачки и не сугерираат дека нешто не е во ред со вакцините или дека биле дадени ...
| | веќе видена | слични

Само16 дена по примање на вакцината, албанскиот инфектолог Пелумб Пиперо е бил позитивен на коронавирус. Пиперо бил еден од првите лекари кои ја примиле ...
| | веќе видена | слични

Многу луѓе се надеваат дека откако ќе ја примат вакцината против Ковид-19 ќе го означат стартот на нормалниот живот, односно ќе му се вратат на оној живот пред ...
| | веќе видена | слични

Велика Британија наскоро „целосно ќе се промени“ – научници од државните институции ветуваат успех на вакцините. Само една доза AstraZeneka или Pfizer / ...
| | веќе видена | слични

Иако е неопходно луѓето кои поминале ковид 19 во одреден момент да се вакцинираат против коронавирус, според американските научници, веројатно ќе им треба само ...
| | веќе видена | слични

Вакцините на тест. Колку се реално ефикасни против новите варијанти на корона вирусот? Студија со испитаници од Израел буди надеж, но и претпазливост. Пред ...
| | веќе видена | слични

За ревакцинираните лица, ризикот да добијат ковида-19 сè уште постои, но процентот е „екстремно низок“, покажува нова студија од Њујорк. Од 417 вработени на ...
| | веќе видена | слични

Ковид-19 е болест од којашто умираат околу два отсто од заразените. Вакцинирањето нуди драматично подобрување на овие статистики и елиминирање на шансата за ...
| | веќе видена | слични

Кога Велика Британија ги смени упатствата за вакцинирање на населението во јануари 2020 година – според системот „ако друга доза од една вакцина не е достапна, ...
| | веќе видена | слични

Само една доза на вакцини Фајзер на БиоНТех го намалува бројот на асимптоматски случаи на инфекција и може значително да го намали ризикот од пренесување на ...
| | веќе видена | слични

Само една доза вакцина на „Фајзер“ или „Астра зенека“ може да го намали преносот на коронавирусот речиси 50 проценти во истото домаќинство, каде што ризикот од ...
| | веќе видена | слични

Во третата рунда на вакцинација, што се очекува наесен, најдобро е да се прими вакцина направена на платформа на друг производител на вакцини, а не онаа со ...
| | веќе видена | слични

Шансите да се заразат со ковид нагло паднаа по првата доза или на АстраЗенека или на Фајзер вакцините, откри студија во Велика Британија. Вакцините дејствувале ...
| | веќе видена | слични

Многу луѓе се надеваат дека откако ќе ја примат вакцината против Ковид-19 ќе го означат стартот на нормалниот живот, односно ќе му се вратат на оној живот пред ...
| | веќе видена | слични

Многу луѓе се надеваат дека откако ќе ја примат вакцината против Ковид-19 ќе го означат стартот на нормалниот живот, односно ќе му се вратат на оној живот пред ...
| | веќе видена | слични

Во понеделникот, беше објавена куса анализа на првите, прелиминарни резултати од истражувањето што се спроведува во Србија, а кое се однесува на општата ...
| | веќе видена | слични

Само една доза од вакцината против коронавирусот на „Фајзер“ и „Бајонтек“ го намалува бројот на асимптоматски случаи на заразата и би можела да го намали ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...