Повеќе вести како оваа (25)


Поради пандемијата на коронавирусот во ЕУ се намалил бројот на работните места за 5,7 милиони. Овој податок се наведува во извештај на Европскиот фонд за ...
| | веќе видена | слични

Корона-кризата има невидено влијание врз економијата на ЕУ, како и врз пазарот на трудот и општеството, според новиот извештај на Европската фондација за ...
| | веќе видена | слични

Кризата со коронавирусот има неверојатно влијание врз економијата на Европската унија, како и врз пазарот на трудот и општеството во целина, се вели во ...
| | веќе видена | слични

Во најновиот извештај за политики на „Еурофонд“ се наведува дека мигрантите од првата генерација во земјите-членки на Европска Унија имаат десетпати поголема ...
| | веќе видена | слични

Во најновиот извештај за политики на „Еурофонд“ се наведува дека мигрантите од првата генерација во земјите-членки на Европска Унија имаат десетпати поголема ...
| | веќе видена | слични

Корона-кризата, без преседан, имаше влијание врз економијата во Европската Унија (ЕУ), како и на пазарот на трудот и на оопштеството во целина, покажува ...
| | веќе видена | слични

Податоците што ги објавува Агенцијата за вработување покажуваат дека од март до крајот на септември бројот на невработени се зголемил за 43.627 лица. Притоа, ...
| | веќе видена | слични

Стапките на невработеност кај балканските земји значително се разликуваат од европскиот просек. Во Македонија, иако неодамна имаше пад на невработеноста, и ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...