Повеќе вести како оваа (25)


Вкупно во Германија, на крајот од 2020-та година, биле вработени 44,8 милиони луѓе, што е 1,1 процент помалку отколку во 2019-та година. Германија е една од ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во Европската унија најмногу работат Романците, а најмалку Финците и Французите – пренесе порталот ЕУ обсервер. Според тие податоци, Романците минатата година ...
| | веќе видена | слични

Буџетскиот дефицит на Германија во пандемиската 2020 година достигна 189,2 милијарди евра и е најголем од обединувањето на Германија, а одговара на 5,7 ...
| | веќе видена | слични

Бројот на невработени во Германија се намали за 108.000 во септември, и покрај кризата поради коронавирусот, во споредба со претходниот месец. Овој месец 2.846 ...
| | веќе видена | слични

Пандемијата на корона-вирусот силно ја погоди Германија каде што во вториот квартал од оваа година се бележи најголем пад на вработеноста од обединувањето на ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на германскиот синдикат за индустрија и металургија, Јорг Хофман, и пратеничката Катја Кипинг предлагаат да се воведе четиридневна работна ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...