Повеќе вести како оваа (25)

Вкупно во Германија, на крајот од 2020-та година, биле вработени 44,8 милиони луѓе, што е 1,1 процент помалку отколку во 2019-та година. Германија е една од ...
сите 95 | | | веќе видена

Алатката со којашто германската влада има намера да ограничи отпуштања во услови на економски шокови предизвикани од епидемијата на коронавирусот, стана новиот ...
| | веќе видена | слични

Германските синдикалци се на нозе. Бараат од законодавците да го регулираат пазарот на трудот бидејќи работодавците, спротивно на законските одредби, се` ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во Германија минатата година поради пандемијата на Ковид-19 повеќе од еден милион вработени останаа без работа и покрај милијарди евра за таканаречена намалена ...
| | веќе видена | слични

Во целиот свет, државите се соочуваат со нокаут-ефекти врз јавното здравство и благосостојбата на населението, што во голема мерка зависи од економијата. Меѓу ...
| | веќе видена | слични

Речиси два милиони повеќе луѓе во Европа сега се без работа, во споредба со 2019 година.Можеби најтешката ситуација по ова прашање е во Австрија, за која се ...
| | веќе видена | слични

Кризата со коронавирусот има неверојатно влијание врз економијата на Европската унија, како и врз пазарот на трудот и општеството во целина, се вели во ...
| | веќе видена | слични

Третина од вработените во Германија работат прекувремено повеќе од една година за време на нивните работни кариери. Денес, во просек, три часа неделно се ...
| | веќе видена | слични

Третина од вработените во Германија работат прекувремено повеќе од една година за време на нивните работни кариери. Денес, во просек, три часа неделно се ...
| | веќе видена | слични

Третина од вработените во Германија работат прекувремено повеќе од една година за време на нивните работни кариери. Денес, во просек, три часа неделно се ...
| | веќе видена | слични

Третина од вработените во Германија работат прекувремено повеќе од една година за време на нивните работни кариери. Денес, во просек, три часа неделно се ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...