Повеќе вести како оваа (25)

„Јас оваа Влада стално ја критикувам во поглед на економските политики, но во врска со еврообврзницата ќе ја пофалам. Оваа камата што се доби е навистина ...
сите 45 | | | веќе видена

Според сите економисти, според сите студии и организации најмногу во пандемијата настрадаа оние што се најзагрозени, најслабите, најранливите. Тоа се ...
| | веќе видена | слични

По која цена, на која сума и за што ќе се задолжи Владата. Ова според бизнисмените и економистите се клучните прашања што се отвораат по одлуката на Владата да ...
| | веќе видена | слични

Од осамостојувањето на земјата се издадени шест еврообврзници од преку 2 милијарди евра. Сите се со различна камата и различен период на отплата, а вкупната ...
| | веќе видена | слични

„Гордана Димитриеска Кочовска нема никаков кредибилитет да зборува за економија и одговорно работење, кога токму таа додека беше дополнителен заменик министер ...
| | веќе видена | слични

Д-р Бранимир Јовановиќ од Виенскиот институт за меѓународни економски студии во гостувањето на Утрински брифинг на Слободна ТВ зборуваше својот новиот ангажман ...
| | веќе видена | слични

Потребно е преструктурирање на македонското општество, правење на поправедно општество, парите да се земат од оние кои профитираа од кризата, а не од ...
| | веќе видена | слични

И долгови на јавните претпијатија и трговските друштва во државна соспственост кај банките за кои не гарантира државата ќе влезат во пресметката на јавниот ...
| | веќе видена | слични

Од ММФ на наша сметка легна заемот од 176 милиони евра, обезбедени се и 160 милиони евра од Европската Унија, како и 140 милиони евра од Светска банка. На ...
| | веќе видена | слични

Зошто Владата го смали износот на еврообврзницата и нејзината рочност? По мое мислење, заради целокупната врева која се крена околу еврообврзницата, вели во ...
| | веќе видена | слични

Македонија ќе ја издаде третата еврообврзница. Институциите се подготвуваат да побараат капитал од меѓународниот финансиски пазар. Сумата и условите ќе се ...
| | веќе видена | слични

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес конференција обвини дека владата за неполна година повторно ја задолжи земјата со повеќе ...
| | веќе видена | слични

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес конференција обвини дека владата за неполна година повторно ја задолжи земјата со повеќе ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...