Повеќе вести како оваа (25)

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна. Никаде не е напишано, никаде не е ...
сите 6 | | | веќе видена

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна. Никаде не е напишано, никаде не е ...
| | веќе видена | слични

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна, изјави Љупчо Георгиевски на ...
| | веќе видена | слични

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна. Никаде не е напишано, никаде не е ...
| | веќе видена | слични

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна. Никаде не е напишано, никаде не е ...
| | веќе видена | слични

Гоце Делчев пишувал писма на официјален бугарски јазик. Тогаш секој знаел да пишува бугарски, а тоа во Македонија е тајна. Никаде не е напишано, никаде не е ...
| | веќе видена | слични

Во времето на Османлиската Империја, во сите организации кои постоеле и македонски револуционерни и нереволуционерни, граѓански и црковни официјален јазик за ...
| | веќе видена | слични

„Во времето на Османлиската Империја, во сите организации кои постоеле и македонски револуционерни и нереволуционерни, граѓански и црковни, официјален јазик за ...
| | веќе видена | слични

„Во времето на Османлиската Империја, во сите организации кои постоеле и македонски револуционерни и нереволуционерни, граѓански и црковни официјален јазик за ...
| | веќе видена | слични

„Во времето на Османлиската Империја, во сите организации кои постоеле и македонски револуционерни и нереволуционерни, граѓански и црковни официјален јазик за ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски кој деновиве излезе со предлог план за решавање на спорот со Бугарија, којшто власта не го прифати, ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски кој деновиве излезе со предлог план за решавање на спорот со Бугарија, којшто власта не го прифати, ...
| | веќе видена | слични

„Гоце Делчев, Даме Груев, Пере Тошев, Ѓорче, Никола Карев биле учители на бугарската егзархија. Факт е дека ние тоа го криеме во македонската историја. Во ...
| | веќе видена | слични

Екс премиерот и коалиционен партнер на СДСМ Љубчо Георгиевски тврди дека Гоце Делчев, Даме Груев, Пере Тошев, Ѓорче Петров и Никола Карев биле учители на ...
| | веќе видена | слични

Дарко ЈАНЕВСКИ Ова е приказната „Дувица“ (Вдовица) на оригинален кукушки дијалект. Ви ја презентираме во ПДФ формат, бидејќи компјутерот не ги поддржува сите ...
| | веќе видена | слични

Историските дилеми, обвинувања за фалсификати и различните толкувања се дискутираат и се решаваат на научни собири, не со политички изјави и лажни обвинувања, ...
| | веќе видена | слични

Македонскиот активист од Бугарија, Атанас Кирјаков-Војводата, реагира за изјавата на експремиерот Љупчо Георгиевски дека Гоце Делчев и другите македонски ...
| | веќе видена | слични

Откако амбасадата на Руската федерација во Македонија преку нивниот твитер профил го одбележа загинувањето на Гоце Делчев и во која напиша дека тој е ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Македонија Стево Пендаровски по седницата на Советот за безбедност изјави дека по однос на евентуалните барања на Бугарија да се признае дека ...
| | веќе видена | слични

Поранешниот македонски премиер при посетата на Софија со тонови на помирување. „Сакаме зближување со Бугарија, Гоце Делчев нè обединува“, порача тој. „Oд ...
| | веќе видена | слични

Ќе се изведуваат ли сред Скопје песни за Гоце Делчев, но диригирани и компонирани од бугарски диригенти и тоа на годишнината од смртта на македонскиот ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски и поранешен премиер, во емисијата „24 Отворено” на ТВ 24 Вести, истакна дека негова цел со ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...