Повеќе вести како оваа (25)


„Ако не им дадев на судиите 20.000 евра сега ќе лежев затвор“, „Ако не требаше да дадам 300 евра за испит, сега ќе си купев нов мобилен“, „Ако не морав да ...
| | веќе видена | слични

Здравството, образованието и судството и натаму се најкорумпирани области во земјава, покажуваат истражувањата на дел од невладините. Од Институтот за ...
| | веќе видена | слични

Корупцијата ги засега сите и доведува до слаби институции, непочитување на човековите права, неправда, организиран криминал, нестабилност, небезбедност, ...
| | веќе видена | слични

Како природата ќе го оформеше светот, доколку корупцијата беше нормална појава? Со урбана герила акција во центарот на Скопје, активистите укажуваат на ...
| | веќе видена | слични

Ова е време на ред, правда и дисциплина. Секој што ќе го прекрши законот, ќе мора да се соочи со одговорност, без разлика дали е функционер или не. Време е за ...
| | веќе видена | слични

Суперѕвезди за народот и страшила за корумпираните – таква е сликата за борците против корупцијата во Романија чие најпознато лице е Лаура Ковеши, главен ...
| | веќе видена | слични

Борбата против криминалот и корупцијата е врвен приоритет за СДСМ, а со стратешката рамка „Акција 21“ на Владата, оваа борба станува посилна и поефикасна со ...
| | веќе видена | слични

Борбата против криминалот и корупцијата е врвен приоритет за СДСМ, а со стратешката рамка „Акција 21″ на Владата, оваа борба станува посилна и поефикасна со ...
| | веќе видена | слични

Примерите на Хрватска, Црна Гора и Косово покажуваат дека истрагите и обвиненијата за корупција можат да стигнат и до водечките политичари. Но во Србија во ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...