Повеќе вести како оваа (25)


Идната година просечната пензија ќе достигне до 15.500 денари. Министерката за труд и социјала Мила Царовска неодамна изјави дека о д идниот месец сите пензии ...
| | веќе видена | слични

Од први јули идната година нема да има бугарски пензионер што ќе зема пензија пониска од 130 евра. Пратениците во бугарскиот Парламент одлучија дека ...
| | веќе видена | слични

Александра Филиповска Пензија над 35.000 денари земаат 1.753 пензионери во земјава или 0,6 отсто од вкупниот број. Релативно комотна „трета доба“ живеат околу ...
| | веќе видена | слични

Пензија над 35.683 денари земаат 1.825 пензионери во земјава или 0,6 отсто од вкупниот број. Третата доба удобно ја живеат околу 15.945 пензионери, кои може да ...
| | веќе видена | слични

Македонија ќе троши до 26 милиони евра годишно за да исплаќа државна социјална пензија, покажале првични пресметки на Институтот „Фајнанс Тинк“. Анализата се ...
| | веќе видена | слични

Вкупно 312.703 пензионери земаат пензија од Фондот за пензиско и инвалдиско осигурување моментно, по основ на остварено работно право, повеќето се корисници на ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...