Повеќе вести како оваа (25)

Според Законот за минимална плата, минималната плата се усогласува еднаш годишно во март, а новата минимална плата се исплатува со априлската плата. Според ...
сите 64 | | | веќе видена

Основната априлска плата во државава не смее да биде пониска од 15.194 денари во нето-износ, односно од 22.146 денари во бруто-износ со пресметан данок и ...
| | веќе видена | слични

Минималната нето плата и во април, мај и јуни ќе биде по старо, односно 14.500 денари. Ова е согласно Уредбата со законска сила за примена на Законот за ...
| | веќе видена | слични

Минималната плата од април се зголемува за само 260 денари, а недела-неработен ден ќе почне од 2022 година, но моловите ќе продожат да работат секој ден, како ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 13 март 2019 Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. По рекордниот раст ...
| | веќе видена | слични

Согласно со Законот за минимална плата, наведува МТСП, усогласувањето ќе започне да се применува со исплатата на платата за април годинава. Бруто минималната ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 13 март- „Mинималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. По рекордниот раст на ...
| | веќе видена | слични

Минималната бруто плата се усогласува за 3,3 проценти и ќе изнесува 17.943 денари, односно нето 12.507 денари, најави денеска Министерството за труд и ...
| | веќе видена | слични

Минималната бруто плата се усогласува за 3,3 проценти и ќе изнесува 17.943 денари, односно нето 12.507 денари, најави денеска Министерството за труд и ...
| | веќе видена | слични

СДСМ денеска со соопштение до јавноста: Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. ...
| | веќе видена | слични

Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. По рекордниот раст на просечната плата ...
| | веќе видена | слични

Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%. По рекордниот раст на просечната плата ...
| | веќе видена | слични

„Минималната бруто плата од април оваа година се усогласува согласно Законот за минимална плата и се зголемува за 3,3%“, соопштуваат утрово од СДСМ. „По ...
| | веќе видена | слични

Сојузот на синдикатикте на Македонија, ССМ, смета дека зголемувањето на минималната плата на 15.401 денар што ќе се случи со усогласувањето во март, односно за ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...