Повеќе вести како оваа (25)


Пораките кои претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ги испрати во вчерашниот говор, одржан по повод празникот 23 Октомври, треба да бидат водечка мисла ...
| | веќе видена | слични

Илинден е ден кога ги славиме и се потсетуваме на голем број револуционери и борци за независна Македонија, кои со својата крв ги испишаа најславните страници ...
| | веќе видена | слични

Со панихида и положување цвеќе пред спомен плочата кај месноста Карпалак на автопатот Тетово-Скопје утрово беше оддадена почит кон 10-те загинати бранители од ...
| | веќе видена | слични

Пред спомениците се поклонуваме, се сеќаваме и тагуваме...Пред паметниците ветуваме и се заветуваме за чување на светото, на своето, за верноста кон ...
| | веќе видена | слични

Со панихида и положување цвеќе пред спомен плочата кај месноста Карпалак на автопатот Тетово-Скопје утрово беше оддадена почит кон 10-те загинати бранители од ...
| | веќе видена | слични

Со панихида и положување цвеќе пред спомен плочата кај месноста Карпалак на автопатот Тетово-Скопје утрово беше оддадена почит кон 10-те загинати бранители од ...
| | веќе видена | слични

Ете не, пак, се движевме покрај паметниците, на нашиот Борис, покрај Мучето и Сандански под раширените рацете на апостолот Гоце до пред Собранието. Сите нека ...
| | веќе видена | слични

Соопштение за јавност ВМРО-ДПМНЕ покажува дека е без политички компас, дека нема јасен правец на делување и дека е во тотална конфузија, и тоа токму во еден од ...
| | веќе видена | слични

Со пригодни свечености и почит кон револуционерите денеска во Прилеп беа одбележани 114 годишнината од смртта на Гоце Делчев и 105 годишнината од смртта на ...
| | веќе видена | слични

Уште повеќе ...