ПДП

Член на семејството Зеќири од Радишани, кое беше цел на напади со националистичка позадина, Фаик Зеќири вчера се сретна со градоначалникот на Бутел и двајца претставници на Министерството за внатрешни работи, со кои зборувал за проблемите со кои се соочува ова семејство. Цивил денеска го контактира Фаик Зеќири за да дознае што се зборувало на средбата. Зеќири револтиран изјави дека од МВР им рекле дека треба да не излегуваат од дома и да не даваат изјави на новинари и невладини организации, затоа што тие не можат да помогнат за решавање на случајот, пренесува Цивил. “Тие ми рекоа да седиме дома и да не даваме изјави на новинари и невладини организации, затоа што тие не можат да ни помогнат. Како да не даваме изјави, кога бевме нападнати седум пати и ниеден случај не беше решен. Тие не ме прашуваат како ми е семејството и каде се половина од моето семејството? “, рече Зеќири. Петрит Сарачини, граѓански активист цени дека институциите молчат за трагедиите што му се случуваат на ова семејство. “Фрлањето бомби и ...
сите 6 | | | веќе видена

Член на семејството Зеќири од Радишани, кое беше цел на напади со националистичка позадина, Фаик Зеќири, вчера се сретна со градоначалникот на Бутел и двајца претставници на Министерството за внатрешни работи, со кои зборувал за проблемите со кои се соочува ова семејство, се наведува во дневниот билтен на невладината организација „Цивил“. „Цивил“ денеска го контактирала Фаик Зеќири, кој револтирано изјавил дека од МВР им рекле дека треба да не излегуваат од дома и да не даваат изјави на новинари и невладини организации, затоа што тие не можат да помогнат за решавање на случајот. - Тие ми рекоа да седиме дома и да не даваме изјави на новинари и невладини организации, затоа што тие не можат да ни помогнат. Како да не даваме изјави, кога бевме нападнати седум пати и ниеден случај не беше решен. Тие не ме прашуваат како ми е семејството и каде се половина од моето семејството - рекол Зеќири. Петрит Сарачини, граѓански активист, вели дека институциите молчат за трагедиите што му се случуваат на ова семејство. - ...
сите 7 | | | веќе видена

Партијата за демократски просперитет смета дека по завршување на изборите во Македонија се стабилизираше државниот поредок. За оваа партија легитимитетот на претседателот Ѓорге Иванов не е спорен. ПДП смета дека не е важно кој ќе биде дел од владината коалиција од албанскиот блок партии, туку насоката на дејствување. Во ПДП сметаат дека пристапот на ДУИво преговорите за составување Влада е нејасен и се обидува безусловно да стане партнер на ВМРО ДПМНЕ. Александар Самарџиев
сите 2 | | | веќе видена

Опозицијата да влезе во Парламентот што е можно поскоро, оти одлуката за бојкот е всушност злоупотреба на довербата од гласачите. Турскиот министер за евроинтеграции Мевлут Чавушоглу во интервју за Канал 5 вели дека апстиненцијата од работата во законодавниот дом е во спротивност со духот на демократијата, а на изборниот процес гледа како чекор напред во продлабочување на демократскиот курс на земјата. Изборниот резултат, вели Чавушоглу, е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна. - Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за реизборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните ...
| | веќе видена

Опозицијата да влезе во Парламентот што е можно поскоро, оти одлуката за бојкот е всушност злоупотреба на довербата од гласачите. Турскиот министер за евроинтеграции Мевлут Чавушоглу во интервју за Канал 5 вели дека апстиненцијата од работата во законодавниот дом е во спротивност со духот на демократијата, а на изборниот процес гледа како чекор напред во продлабочување на демократскиот курс на земјата. Изборниот резултат, вели Чавушоглу, е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна. - Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за реизборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните ...
сите 2 | | | веќе видена

Опозицијата да влезе во Парламентот што е можно поскоро, оти одлуката за бојкот е всушност злоупотреба на довербата од гласачите. Турскиот министер за евроинтеграции Мевлут Чавушоглу во интервју за Канал 5 вели дека апстиненцијата од работата во законодавниот дом е во спротивност со духот на демокртијата, а на изборниот процес гледа како чекор напред во продлабочување на демократскиот курс на земјата. Изборниот резултат е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна, вели Чавушоглу. -Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за ре-изборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните ...
сите 4 | | | веќе видена

 Изборниот резултат е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна, вели Чавушоглу. - Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за ре-изборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните демократски вредности, вели Чавушоглу. За ефикасно спроведените избори сведочеа и сите меѓународни институции, вели турскиот дипломат, поранешен претседавач со Советот на Европа. Нема дилема дека однесувањето на СДСМ, сега ја турка државата во политичка криза, од која никој нема да има полза. - Македонските политички партии мора да се воздржат од предизвикување какви било немири кои можат да предизвикаат ...
сите 6 | | | веќе видена

Опозицијата да влезе во Парламентот што е можно поскоро, оти одлуката за бојкот е всушност злоупотреба на довербата од гласачите. Турскиот министер за евроинтеграции Мевлут Чавушоглу во интервју за „Канал 5“ вели дека апстиненцијата од работата во законодавниот дом е во спротивност со духот на демокртијата, а на изборниот процес гледа како чекор напред во продлабочување на демократскиот курс на земјата. Изборниот резултат е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна, вели Чавушоглу. -Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за ре-изборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните ...
сите 7 | | | веќе видена

Опозицијата да влезе во Парламентот што е можно поскоро, оти одлуката за бојкот е всушност злоупотреба на довербата од гласачите. Турскиот министер за евроинтеграции Мевлут Чавушоглу во интервју за Канал 5 вели дека апстиненцијата од работата во законодавниот дом е во спротивност со духот на демокртијата, а на изборниот процес гледа како чекор напред во продлабочување на демократскиот курс на земјата. Изборниот резултат е одраз на волјата на граѓаните и оттаму победата на партијата која освоила најмногу гласови е легитимна, вели Чавушоглу. -Сакам да им честитам на претседателот Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски за ре-изборот и се надевам овој нов мандат ќе и донесе на Македонија уште поголем мир и просперитет. Сите изборни процеси низ кои се изразува слободната волја на граѓаните придонесуваат за продлабочување и консолидирање на демократијата. Македонскиот народ одлучи за политичката насока на нивната земја во демократска атмосфера и уште еднаш ја покажа својата посветеност кон основните ...
сите 8 | | | веќе видена

Неговото активирање во големата политика, во пресрет на новиот конгрес на СДСМ, значи само ова: главната улога на дестабилизатор на Македонија до самитот на НАТО во септември ќе ја преземе СДСМ со Црвенковски. Ахмети е само резерва, иако ДУИ се занесува дека овој пат триумфирала. Избори ќе има, сеедно дали парцијални или целосни. СДСМ со ултиматуми, закани и со валкани игри ќе притиска за коалиција за национален спас под притисок за влез во НАТО со референцата и обврска Македонија во кратко и дефинирано време (во цајтнот) да прифати решение, кое ќе ѝ биде наметнато од САД и од Грција (како Привремената спогодба и рамковниот договор) Сите со возбуда го очекуваме конгресот на СДСМ, ама возбуда нема. Зошто? Па, зашто се работи за уште еден римејк, кој на неупатената публика ѝ се продава како нов, оригинален, свеж производ. Најновата верзија на старото сценарио чиј автор е Б.Ц. е снимена уште во времето кога папата на кормилото на партијата ги постави двојката Заев - Шеќеринска. Двајца амбициозни лузери, плус ...
сите 44 | | | веќе видена