ПЕИ

„Сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина, а воедно и од политичката сцена во Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што партијата ги постигна на последните парламентарни избори“ вели Цаноски. Тој им се заблагодари на сите досегашни подржувачи. До свикување на наредниот конгрес, со ПЕИ ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 2 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. „Јас, Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија.Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот“, стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со партијата ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 3 | | | веќе видена

Фијат Цаноски се повлекува од претседателската позиција на Партијата за европска иднина, но и од политичкиот живот. Ваквиот потег, според Цаноски, е морален чин по лошите изборни резултати на неговата партија на последните парламентарни избори. „Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни поддржувачи на политиките кои како лидер на партијата ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес со партија ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот“ – се вели во писмената изјава на Цаноски.
сите 4 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. - Јас, Фијат Цаноски, сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата пПретседател на Партијата за европска иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за европска иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот – стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со Партијата за европска иднина ќе раководат партиските тела и органи, во согласност со статутот на партијата.
сите 5 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение денеска ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката и од функцијата претседател на Партијата за европска иднина. „Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори“, напиша тој. Цаноски им се заблагодари на сите досегашни поддржувачи на политиките на ПЕИ. До свикување на наредниот конгрес, со ПЕИ ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата .
сите 6 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата Претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес , со Партијата за Европска Иднина ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на Партијата . Интегрален текст од сопштението на ПЕИ
сите 7 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. „Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот“, стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес , со партијата ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 8 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. - Јас, Фијат Цаноски, сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата пПретседател на Партијата за европска иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за европска иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот – стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со Партијата за европска иднина ќе раководат партиските тела и органи, во согласност со статутот на партијата.
сите 9 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. НЕговот соопштение ви го пренесуваме во целост. Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата Претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес , со Партијата за Европска Иднина ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на Партијата .
сите 11 | | | веќе видена

Изборите завршија. Еуфоријата на партијата што победи траеше многу кратко бидејќи таа веднаш ги засука ракавите и се зафати со планирање на наредните свои чекори за веднаш да почне со реализација на ветувањата. Всушност, таа не треба да почне со реализација на ветувањата, туку да продолжи бидејќи старо-новата Влада во континуитет ги реализира своите ветувања, па дури и повеќе од тоа. Првиот човек на владејачката партија, Никола Груевски, и луѓето околу него се свесни дека ја добија довербата на граѓаните благодарение најмногу на економските проекти и ветувања, и токму затоа мора да сторат сѐ за да ја оправдаат таа доверба преку практично спроведување на проектите. Кој е најгорливиот проблем што бара решение? Тоа, секако, е невработеноста, за која ВМРО-ДПМНЕ најави дека ќе ѝ обрне посебно внимание, со отворање 64.000 работни места. Тоа може да се исполни со доаѓање на странските инвестиции кои би апсорбирале голем дел од невработените. Друго клучно ветувања за остварување веднаш по изборите е и отписот на ...
сите 5 | | | веќе видена