Фијат Цаноски

„Сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина, а воедно и од политичката сцена во Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што партијата ги постигна на последните парламентарни избори“ вели Цаноски. Тој им се заблагодари на сите досегашни подржувачи. До свикување на наредниот конгрес, со ПЕИ ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 2 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. „Јас, Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија.Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот“, стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со партијата ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 3 | | | веќе видена

Фијат Цаноски се повлекува од претседателската позиција на Партијата за европска иднина, но и од политичкиот живот. Ваквиот потег, според Цаноски, е морален чин по лошите изборни резултати на неговата партија на последните парламентарни избори. „Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни поддржувачи на политиките кои како лидер на партијата ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес со партија ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот“ – се вели во писмената изјава на Цаноски.
сите 4 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. - Јас, Фијат Цаноски, сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата пПретседател на Партијата за европска иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за европска иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот – стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со Партијата за европска иднина ќе раководат партиските тела и органи, во согласност со статутот на партијата.
сите 5 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение денеска ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката и од функцијата претседател на Партијата за европска иднина. „Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори“, напиша тој. Цаноски им се заблагодари на сите досегашни поддржувачи на политиките на ПЕИ. До свикување на наредниот конгрес, со ПЕИ ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата .
сите 6 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата Претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес , со Партијата за Европска Иднина ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на Партијата . Интегрален текст од сопштението на ПЕИ
сите 7 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. „Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот“, стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес , со партијата ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на партијата.
сите 8 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски, во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. - Јас, Фијат Цаноски, сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата пПретседател на Партијата за европска иднина, а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин, а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за европска иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за европска иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот – стои во соопштението. До свикување на наредниот конгрес, со Партијата за европска иднина ќе раководат партиските тела и органи, во согласност со статутот на партијата.
сите 9 | | | веќе видена

Лидерот на ПЕИ, Фијат Цаноски во писмено соопштение ја информираше јавноста дека се повлекува од политиката. НЕговот соопштение ви го пренесуваме во целост. Јас , Фијат Цаноски сакам да ја информирам домашната и севкупната јавност дека се повлекувам од функцијата Претседател на Партијата за Европска Иднина а воедно и од политичката сцена во Република Македонија. Одлуката ја носам како морален чин а е израз на лошите изборни резултати што Партијата за Европска Иднина ги постигна на последните парламентарни избори. Сакам да им се заблагодарам на сите досегашни подржувачи на политиките кои како лидер на Партијата за Европска Иднина ги имам водено во изминатиот период и да им посакам многу успех во нивниот приватен и деловен живот. До свикување на наредниот конгрес , со Партијата за Европска Иднина ќе раководат партиските тела и органи согласно статутот на Партијата .
сите 11 | | | веќе видена

Ако во следните два дена не бидеме сведоци на огромен политички земјотрес и тектонско нарушување на македонската политичка сцена, можеме уште од денеска да проектираме реизбор на Ѓорге Иванов и победа за ВМРО-ДПМНЕ Што ќе следиме на претстојниот втор круг од претседателските избори во Македонија? Повторно одѕивот ќе ни ги даде првите индикатори. Во досегашната македонска демократски историја главно одѕивот е понизок во вториот круг. Исклучок е вториот круг од претседателските избори во 1999 година, кога со брутален фалсификат беа наполнети кутиите во регионите со албанско етничко мнозинство. Намалениот одѕив произлегува главно од две причини. Најнапред првиот круг јасно ги покажува трендовите кај гласачкото тело, па логично е да падне тензијата и да се изгуби енергијата затоа што веќе нема неизвесности за гласањето. Втората причина произлегува од фактот што политичкиот избор се сведува исклучиво на две опции или двајца кандидати, па голем дел граѓани одлучуваат да не излезат на избиралиштата во вториот круг. ...
сите 2 | | | веќе видена