Никола Попоски

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, кој учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што се одржува во Братислава, оствари повеќе средби и неформални разговори со свои колеги министри, дипломати, аналитичари и влијателни личности од Европа и пошироко присутни на конференцијата. На маргините на конференцијата, Попоски се сретна со неговиот летонски колега Едгар Ринкевич. Како што соопшти МНР, двајцата министри разговараа за тековните предизвици во евроатлантската соработка, оценките и очекувањата во поглед на проширувањето на Балканот, како и за македонскиот придонес во овој контекст. - Министерот Ринкевич истакна дека Летонија, како иден претседавач со Советот на ЕУ, ќе се залага за промоција на политиката на проширување и принципиелно ќе ја поддржува евроатланската агенда на Република Македонија - се вели во соопштението. Во рамките на конференцијата, министерот Попоски учествува на сесијата посветена на важноста на консолидирањето на мирот и стабилноста во јужна Европа и ...
сите 4 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски, кој учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што се одржува во Братислава, оствари повеќе средби и неформални разговори со свои колеги министри, дипломати, аналитичари и влијателни личности од Европа и пошироко присутни на конференцијата. На маргините на конференцијата, Попоски се сретна со неговиот летонски колега Едгар Ринкевич. Како што соопшти МНР, двајцата министри разговараа за тековните предизвици во евро-атлантската соработка, оценките и очекувањата во поглед на проширувањето на Балканот, како и за македонскиот придонес во овој контекст. - Министерот Ринкевич истакна дека Летонија, како иден претседавач со Советот на ЕУ, ќе се залага за промоција на политиката на проширување и принципиелно ќе ја поддржува евро-атланската агенда на Република Македонија, се вели во соопштението. Во рамки на конференцијата, министерот Попоски учествува на сесијата посветена на важноста на консолидирањето на мирот и стабилноста во јужна Европа и проширувањето ...
сите 5 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски, кој учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што се одржува во Братислава, оствари повеќе средби и неформални разговори со свои колеги министри, дипломати, аналитичари и влијателни личности од Европа и пошироко присутни на конференцијата. На маргините на конференцијата, Попоски се сретна со неговиот летонски колега Едгар Ринкевич. Како што соопшти МНР, двајцата министри разговараа за тековните предизвици во евро-атлантската соработка, оценките и очекувањата во поглед на проширувањето на Балканот, како и за македонскиот придонес во овој контекст. - Министерот Ринкевич истакна дека Летонија, како иден претседавач со Советот на ЕУ, ќе се залага за промоција на политиката на проширување и принципиелно ќе ја поддржува евро-атланската агенда на Република Македонија, се вели во соопштението. Во рамки на конференцијата, министерот Попоски учествува на сесијата посветена на важноста на консолидирањето на мирот и стабилноста во јужна Европа и проширувањето ...
сите 7 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на глобалниот безбедносен форум GLOBSEC 2014, што ќе се одржи од среда до петок во Братислава, Словачка. GLOBSEC претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, министерот ќе одржи повеќе билатерални средби со своите хомолози и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. Со одржувањето на овој форум се одбележува и 25 годишницата од падот на комунизмот и 10 годишницата од големото проширување на НАТО и ЕУ.
сите 11 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што од денеска до 16 мај ќе се одржи во Братислава, Словачка. Како што соопшти МНР, ГЛОБСЕЦ претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. На форумот ќе учествуваат претставници од над 60 земји, државници, високо рангирани политичари и еминентни експерти и новинари од целиот свет. Министерот Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, Попоски ќе одржи повеќе билатерални средби со свои колеги и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. Со одржувањето на овој ...
сите 12 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што од денеска до 16 мај ќе се одржи во Братислава, Словачка. Како што соопшти МНР, ГЛОБСЕЦ претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. На форумот ќе учествуваат претставници од над 60 земји, државници, високо рангирани политичари и еминентни експерти и новинари од целиот свет. Министерот Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, Попоски ќе одржи повеќе билатерални средби со свои колеги и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. Со одржувањето на овој ...
сите 13 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што од денеска до 16 мај ќе се одржи во Братислава, Словачка. Како што соопшти МНР, ГЛОБСЕЦ претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. На форумот ќе учествуваат претставници од над 60 земји, државници, високо рангирани политичари и еминентни експерти и новинари од целиот свет. Министерот Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, Попоски ќе одржи повеќе билатерални средби со свои колеги и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. Со одржувањето на овој ...
сите 14 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на глобалниот безбедносен форум GLOBSEC 2014, што ќе се одржи од среда до петок во Братислава, Словачка. GLOBSEC претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, министерот ќе одржи повеќе билатерални средби со своите хомолози и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. Со одржувањето на овој форум се одбележува и 25 годишницата од падот на комунизмот и 10 годишницата од големото проширување на НАТО и ЕУ./
сите 15 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014, што од денеска до 16 мај ќе се одржи во Братислава, Словачка. Како што соопшти МНР, ГЛОБСЕЦ претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатланското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика, јави МИА. На форумот ќе учествуваат претставници од над 60 земји, државници, високо рангирани политичари и еминентни експерти и новинари од целиот свет. Министерот Попоски ќе се обрати на сесијата посветена на улогата на НАТО во регионот, како и перспективите на земјите од Западен Балкан за приклучување кон НАТО Алијансата, на која се очекува да се претстави искуството на Република Македонија на тој план. На маргините на Конференцијата, Попоски ќе одржи повеќе билатерални средби со свои колеги и со влијателни личности од меѓународната политичка сцена. (Крај)
сите 16 | | | веќе видена

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на глобалниот безбедносен форум ГЛОБСЕЦ 2014 што од денеска до 16 мај ќе се одржува во Братислава, Словачка. Како што соопшти МНР, ГЛОБСЕЦ претставува најпрестижна конференција за надворешна и безбедносна политика во Централна Европа со мисија да го стави регионот на мапата на трансатлантското стратегиско размислување и во агендата на светската надворешна, безбедносна и економска политика. На форумот ќе учествуваат претставници од над 60 земји, државници, високо рангирани политичари и еминентни експерти и новинари од целиот свет.
сите 17 | | | веќе видена