Ванчо Костоски

Лидерот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денес остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и носителите на листи, отварајќи теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Љубчо Георгиевски заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетија црквата ‘‘СВ. Апостоли Петар и Павле‘‘, која како што пишува на плочата на самиот влез на црквата е реконструирана и обновена токму во периодот кога премиер беше господинот Љубчо Георгиевски. Пред медиумите ...
сите 11 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денеска остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. На средбата Георгиевски ветил дека ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во рамки на невната агенда заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија, дел од раководството на ВМРО-НП оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетиле црквата „Св. Апостоли Петар и Павле“.
сите 11 | | | веќе видена

Партијата има интерес Стево Пендаровски да победи во првиот круг, затоа што сметаме дека тоа е многу важно за демократијата и затоа што сметаме дека на тој начин по првиот круг стравот дефинитивно ќе падне во Македонија и сите граѓани потоа ќе излезат многу послободно да гласаат за онаа политичка партија за која сакаат, порача денеска при посетата на Ѓорче Петров претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски, кој беше придружуван од носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 - Слободан Близнаковски, за ИЕ2 - Љупчо Балкоски, за ИЕ4 - Ристо Пецев и носителот на листата за ИЕ5 - Ванчо Костоски. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и генералниот секретар на теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во своите активности и дневната ...
сите 12 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денес остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и генералниот секретар отварајќи теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во своите активности и дневната агенда заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија, дел од раководството на ВМРО-НП оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетија црквата „СВ. Апостоли Петар и Павле“, која како што пишува на плочата на самиот влез на црквата е реконструирана и обновена токму во периодот кога премиер ...
сите 14 | | | веќе видена

Денеска продолжува претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Неготино и Кавадарци, а ќе ги посетат и Градско, Росоман и Демир Капија. Претходно Иванов ќе има средби со граѓани во скопската Општина Бутел. Претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски денеска ќе одржи граѓански собир во Кичево, а ќе ги посети и Бела Кула, Македонски Брод и Пласница. Кампањата за предвремените парламентарни избори СДСМ ја продолжува во Битолско. Централниот настан ќе се одржи во Нова Битола. Митинг во општина Ѓорче Петров ќе одржи претседателскиот кандидат на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници на партијата. Претходно тие ќе го посетат Сарај, село Шишево, а ќе имаат и средби со граѓаните во Тафталиџе, Злокуќани, Волково и средби во Ѓорче Петров. Претседателскиот кандидат на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници на партијата ќе имаат средби со граѓани во ...
сите 37 | | | веќе видена

Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Неготино и Кавадарци, а ќе ги посетат и Градско, Росоман и Демир Капија. Претходно Иванов ќе има средби со граѓани во скопската Општина Бутел. Претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата, Стево Пендаровски, денеска ќе одржи граѓански собир во Кичево, а ќе ги посети и Бела Кула, Македонски Брод и Пласница. Кампањата за предвремените парламентарни избори СДСМ ја продолжува во Битолско. Централниот настан ќе се одржи во Нова Битола. Митинг во општина Ѓорче Петров ќе одржи претседателскиот кандидат на ГРОМ, Зоран Поповски, и кандидатите за пратеници на партијата. Претходно тие ќе го посетат Сарај, селото Шишево, а ќе имаат и средби со граѓаните во Тафталиџе, Злокуќани, Волково и средби во Ѓорче Петров. Претседателскиот кандидат на ДПА, Илијаз Халими, и кандидатите за пратеници на партијата ќе имаат средби со граѓани во Тетово и тоа во основните училишта „Наим Фрашери“ и ...
сите 42 | | | веќе видена

Денеска продолжува претседателската и кампањата за предвремените парламентарни избори. Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Неготино и Кавадарци, а ќе ги посетат и Градско, Росоман и Демир Капија. Претходно Иванов ќе има средби со граѓани во скопската Општина Бутел. Претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски денеска ќе одржи граѓански собир во Кичево, а ќе ги посети и Бела Кула, Македонски Брод и Пласница. Кампањата за предвремените парламентарни избори СДСМ ја продолжува во Битолско. Централниот настан ќе се одржи во Нова Битола. Митинг во општина Ѓорче Петров ќе одржи претседателскиот кандидат на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници на партијата. Претходно тие ќе го посетат Сарај, село Шишево, а ќе имаат и средби со граѓаните во Тафталиџе, Злокуќани, Волково и средби во Ѓорче Петров. Претседателскиот кандидат на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници на партијата ќе имаат средби со граѓани во ...
сите 42 | | | веќе видена

Претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и кандидатите за пратеници ќе одржат митинзи во Неготино и Кавадарци, а ќе ги посетат и Градско, Росоман и Демир Капија. Претходно Иванов ќе има средби со граѓани во скопската Општина Бутел.  Претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски денеска ќе одржи граѓански собир во Кичево, а ќе ги посети и Бела Кула, Македонски Брод и Пласница. Кампањата за предвремените парламентарни избори СДСМ ја продолжува во Битолско. Централниот настан ќе се одржи во Нова Битола. Митинг во општина Ѓорче Петров ќе одржи претседателскиот кандидат на ГРОМ Зоран Поповски и кандидатите за пратеници на партијата. Претходно тие ќе го посетат Сарај, село Шишево, а ќе имаат и средби со граѓаните во Тафталиџе, Злокуќани, Волково и средби во Ѓорче Петров. Претседателскиот кандидат на ДПА Илијаз Халими и кандидатите за пратеници на партијата ќе имаат средби со граѓани во Тетово и тоа во основните училишта „Наим Фрашери“ и ...
сите 41 | | | веќе видена

ВМРО-ДПМНЕ Има многу разлики меѓу нас и СДСМ. Тие пристапуваат пред народот со лажни ветувања, се обидуваат да украдат наши слогани и други чекори, кажа премиерот Никола Груевски, носител на изборната единица 1. Тој пред тетовци зборуваше за зголемување на платите, на пензиите, а се осврна и на борбата против криминалот и корупцијата. - Морам да ги повикам и оние што се колебаат за кого да гласаат или што сакаат да поддржат мала партија што се бори за влез на еден пратеник, кој потоа нема да ги реализира нивните гласови, да ни дадат ветер во грб за да освоиме 62 пратеника за да не бидеме предмет на уцени, како што имало ситуации во изминатиот период - побара Груевски од граѓаните. Пред граѓаните на Тетово се обрати и носителот на листа во изборната единица 6, Никола Попоски, а во Охрид, Антонио Милошоски, носител на листата, ја претстави програмата на коалицијата „За подобра Македонија“, предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Да освоиме 62 пратеника за да не бидеме предмет на уцени, како што имало ситуации во ...
сите 9 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски, ќе биде носител на листата во третата изборна единица. Оваа партија денеска ги претстави носителите на шесте изборни единици во земјата за претстојните предвремени парламентарни избори. Носител во првата изборна едница ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во Советот на град Скопје. Носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Носител во изборната единица бр.4 ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во изборната единица бр.5 носител ќе биде Ванчо Костоски, актуелен претседател на општинскиот комитет во Охрид. Носител во шестата изборна единица ќе биде Горан Лотески, актуелен претседател на општинскиот комитет во Гостивар. Изборната конвенција на ВМРО-НП ќе се одржи на 6 април во Охрид.
сите 18 | | | веќе видена