Љупчо Балкоски

Претседателот на ВМРО Народна партија Љубчо Георгиевски на денешната пресконференција ги претстави кандидатите кои ќе бидат носители на листите во изборните единици за парламентарните избори. Носител во првата изборна едница ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во советот на град Скопје. За носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Претседателот Љубчо Георгиевски за првпат ќе биде носител на изборната листа во изборната единица број 3. Носител во изборната единица бр.4 ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во изборната единица бр.5 носител ќе биде Ванчо Костоски, актуелен претседател на општинскиот комитет во Охрид. Носител во шестата изборна единица ќе биде Горан Лотески, актуелен претседател на општинскиот комитет во Гостивар.
сите 31 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО Народна партија Љубчо Георгиевски ќе биде носител на изборната листа во третата изборна единица на претстојните предвремени парламентарни избори. Носител во првата изборна единица ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир, а во втората -Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт. Носител во „четворката“ ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата, во „петката“ Ванчо Костоски, претседател на општинскиот комитет во Охрид, а во шестата изборна единица Горан Лотески, претседател на општинскиот комитет во Гостивар.
сите 32 | | | веќе видена