Љупчо Балкоски

Лидерот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денес остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и носителите на листи, отварајќи теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Љубчо Георгиевски заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетија црквата ‘‘СВ. Апостоли Петар и Павле‘‘, која како што пишува на плочата на самиот влез на црквата е реконструирана и обновена токму во периодот кога премиер беше господинот Љубчо Георгиевски. Пред медиумите ...
сите 11 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денеска остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. На средбата Георгиевски ветил дека ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во рамки на невната агенда заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија, дел од раководството на ВМРО-НП оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетиле црквата „Св. Апостоли Петар и Павле“.
сите 11 | | | веќе видена

Партијата има интерес Стево Пендаровски да победи во првиот круг, затоа што сметаме дека тоа е многу важно за демократијата и затоа што сметаме дека на тој начин по првиот круг стравот дефинитивно ќе падне во Македонија и сите граѓани потоа ќе излезат многу послободно да гласаат за онаа политичка партија за која сакаат, порача денеска при посетата на Ѓорче Петров претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски, кој беше придружуван од носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 - Слободан Близнаковски, за ИЕ2 - Љупчо Балкоски, за ИЕ4 - Ристо Пецев и носителот на листата за ИЕ5 - Ванчо Костоски. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и генералниот секретар на теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во своите активности и дневната ...
сите 12 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски заедно со носителите на ВМРО-Народна партија за ИЕ1 Слободан Близнаковски, ИЕ2 Љупчо Балкоски, ИЕ4 Ристо Пецев, ИЕ5 Ванчо Костоски денес остварија средба со жителите на скопската општина Ѓорче Петров. Повеќе од еден час жителите на Ѓорче Петров разговараа со лидерот на ВМРО-Народна партија и генералниот секретар отварајќи теми важни за напредокот на Македонија но и за нивното секојдневие. За возврат добија гаранција дека ВМРО-Народна партија како дел од идната влада апсолутно ќе се залага за подобар животен стандард на граѓаните и целосно придвижување на Македонија кон ЕУ и НАТО. Во своите активности и дневната агенда заедно со членовите, симпатизерите и подржувачите на ВМРО-Народна партија, дел од раководството на ВМРО-НП оствари средба со граѓани на пазарот во Ѓорче Петров, во паркот и ја посетија црквата „СВ. Апостоли Петар и Павле“, која како што пишува на плочата на самиот влез на црквата е реконструирана и обновена токму во периодот кога премиер ...
сите 14 | | | веќе видена

Политичките партии ги доставија кандидатските листи во ДИК. ВМРО-ДПМНЕ без изненадувања кога се во прашање носителите на листите. СДСМ отиде со невообичаен потег - го нема раководството на листите, а за една недела направи измени на 17 позиции на кандидатските листи. Избегнат е судир Никола Груевски – Зоран Заев или Никола Груевски-Радмила Шекеринска во скопска единица.Еве кој против кого „ќе игра“ на парламентарните избори на 27 април: Изборна единица 1 ВМРО-ДПМНЕ - Никола Груевски СДСМ - Рената Дескоска Алијансата за позитивна Македонија - Љупчо Зиков ГРОМ - Чедомир Саздовски Достоинство – Благоја Марковски ВМРО НП - Слободан Близнаковски ДУИ - Ермира Мехмети ДПА – Беким Фазлиу. Изборна единица 2 ВМРО-ДПМНЕ - Гордана Јанкулоска СДСМ - Петре Шилегов Алијансата за позитивна Македонија - Владо Бучковски ГРОМ - Виктор Цветковски Достоинство - Горан Зафировски ВМРО НП - Љупчо Балкоски ДУИ - Реџаил Исмаили ДПА - Орхан Ибраими НДП - Џезаир Шаќири Изборна единица 3 ВМРО-ДПМНЕ - ...
сите 7 | | | веќе видена

Политичките партии ги доставија кандидатските листи во ДИК. ВМРО-ДПМНЕ без изненадувања кога се во прашање носителите на листите. СДСМ отиде со невообичаен потег - го нема раководството на листите, а за една недела направи измени на 17 позиции на кандидатските листи. Избегнат е судир Никола Груевски – Зоран Заев или Никола Груевски-Радмила Шекеринска во скопска единица. Еве кој против кого „ќе игра“ на парламентарните избори на 27 април: Изборна единица 1 ВМРО-ДПМНЕ - Никола Груевски СДСМ - Рената Дескоска Алијансата за позитивна Македонија - Љупчо Зиков ГРОМ - Чедомир Саздовски Достоинство – Благоја Марковски ВМРО НП - Слободан Близнаковски ДУИ - Ермира Мехмети ДПА – Беким Фазлиу. Изборна единица 2 ВМРО-ДПМНЕ - Гордана Јанкулоска СДСМ - Петре Шилегов Алијансата за позитивна Македонија - Владо Бучковски ГРОМ - Виктор Цветковски Достоинство - Горан Зафировски ВМРО НП - Љупчо Балкоски ДУИ - Реџаил Исмаили ДПА - Орхан Ибраими НДП - Џезаир Шаќири Изборна единица 3 ВМРО-ДПМНЕ - ...
сите 8 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски, ќе биде носител на листата во третата изборна единица. Оваа партија денеска ги претстави носителите на шесте изборни единици во земјата за претстојните предвремени парламентарни избори. Носител во првата изборна едница ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во Советот на град Скопје. Носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Носител во изборната единица бр.4 ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во изборната единица бр.5 носител ќе биде Ванчо Костоски, актуелен претседател на општинскиот комитет во Охрид. Носител во шестата изборна единица ќе биде Горан Лотески, актуелен претседател на општинскиот комитет во Гостивар. Изборната конвенција на ВМРО-НП ќе се одржи на 6 април во Охрид.
сите 18 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО Народна партија Љубчо Георгиевски на денешната пресконференција ги претстави кандидатите кои ќе бидат носители на изборните единици на предвремените парламентарни избори за неговата партија. ВМРО Народна партија прва го објави мотото „ЕВРОПА СЕГА“ со кое ќе настапи пред гласачите, ставајќи акцент на разумноста и патриотизмот преточен во интегрирањето на Република Македонија во Европската унија и НАТО. Носител во првата изборна едница ќе биде Слободан Близнаковски , поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во советот на град Скопје. За носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски , генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Љубчо Георгиевски за првпат ќе биде носител во 3-ката, во која влегува и градот Делчево, од каде што потекнува претседателот на ВМРО Народна партија. Носител во четвртата изборна единица ќе биде Ристо Пецев , правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во петата изборна единица носител ќе ...
сите 20 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО Народна партија Љубчо Георгиевски ќе биде носител на изборната листа во третата изборна единица на претстојните предвремени парламентарни избори. Носител во првата изборна единица од ВМРО-Народна партија ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во советот на град Скопје. Носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Носител во изборната единица бр.4 ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во изборната единица 5 носител ќе биде Ванчо Костоски, актуелен претседател на општинскиот комитет во Охрид. Носител во шестата изборна единица ќе биде Горан Лотески, актуелен претседател на општинскиот комитет во Гостивар.
сите 23 | | | веќе видена

ВМРО – Народна партија ги објави носителите на листи за претстојните вонредни парламентарни избори во Македонија. Лидерот на партијата Љубчо Георгиевски за првпат ќе се кандидира за пратеник како носител во 3-тата изборна единица. Носител во првата изборна едница ќе биде Слободан Близнаковски, поранешен градоначалник на општина Чаир и поранешен советник од ВМРО-НП во советот на град Скопје. За носител во втората изборна единица е Љупчо Балкоски, генерален секретар на партијата и поранешен министер за транспорт и врски. Носител во изборната единица бр.4 ќе биде Ристо Пецев, правник од Струмица и член на ИК на партијата. Во изборната единица бр.5 носител ќе биде Ванчо Костоски, актуелен претседател на општинскиот комитет во Охрид. Носител во шестата изборна единица ќе биде Горан Лотески, актуелен претседател на општинскиот комитет во Гостивар. Георгиевски објави дека очекува неговата партија, која немаше пратеници во досегашниот состав на Парламентот, сега да добие 10 пратенички места.
сите 30 | | | веќе видена