Панчо Минов

Апетитот за пратеничка функција им порасна на многумина кои се дел од политичкиот живот Кавадарци - Се раздвижија општинските штабови на политичките партии во Кавадарци. Анализи, анкети и пресметки се прават секој ден за тоа кој би бил најдобриот кандидат за пратеник. Апетитот за пратеничка функција им порасна на многумина кои се дел од политичкиот живот на Кавадарци. Во оптек се многу имиња за оваа функција, но партиските централи ќе одлучат кои ќе се најдат на пратеничката листа. Во сите партии атмосферата е вжештена, се лобира, секој се докажува зошто треба да ја добие довербата од шефот за да стане кандидат за пратеник. Во партијата на власт, ВМРО-ДПМНЕ, се зборува дека како кандидати за пратеници можат да бидат досегашната пратеничка д-р Весна Пемова, претседателка на општинскиот комитет и на кавадаречкиот совет, Горица Пеливанова-Вилхелм, член на централниот комитет на партијата и координаторот на советничката група, Зоран Јованчев. На прашањето дали има желба од градоначалничка да седне во ...
сите 2 | | | веќе видена