Панчо Минов

Лидерот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ) Стевче Јакимовски денеска изрази задоволство од освоениот мандат во Собранието на Република Македонија, посочувајќи дека партијата заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба многу повеќе време. - Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кус рок од формирањето на партијата, пред шест месеци. Тоа е Чедомир Саздовски во ИЕ 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика – рече Јакимовски. Имајќи предвид дека ВМРО-ДПМНЕ освои 61 мандат во Парламентот, објективно, како што рече Јакимовски одговарајќи на новинарски прашања, специфична тежина на партијата е многу поголема. - И овој еден пратеник е најверојатно таа „златна акција’’ што ја има ГРОМ. Но оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на парламентот – изјави Јакимовски. Партијата на ...
сите 58 | | | веќе видена

Лидерот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ) Стевче Јакимовски денеска изрази задоволство од освоениот мандат во Собранието на Република Македонија, посочувајќи дека партијата заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба многу повеќе време. - Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кус рок од формирањето на партијата, пред шест месеци. Тоа е Чедомир Саздовски во ИЕ 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика, рече Јакимовски. Имајќи предвид дека ВМРО-ДПМНЕ освои 61 мандат во Парламентот, објективно, како што рече Јакимовски одговарајќи на новинарски прашања, специфична тежина на партијата е многу поголема. - И овој еден пратеник е најверојатно таа „златна акција“ која што ја има ГРОМ. Но оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на Парламентот, изјави Јакимовски. Партијата на ...
сите 3 | | | веќе видена

Лидерот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, е задоволен од постигнатиот резултат на предвремените парламентарни избори и најави дека за сите добри работи ќе ја поддржува Владата, но и дека ќе се спротивстави и ќе предлага конструктивни решенија за прашања за кои сметаат дека не се во интерес на граѓаните. - ГРОМ водеше позитивна кампања во која сите недостатоци во државата ги ословуваше со вистинските зборови, секогаш говорејќи ја вистината. Истовремено понудивме решенија за проблемите и понудивме одлична изборна програма. Задоволни сме од сработеното, од медиумската презентација, со работата на терен од нашите членови и симпатизери, од поддршката на коалиционите партнери. Сметам дека ГРОМ заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба малку повеќе време. Ќе ги поддржуваме сите добри работи кои ќе ги спроведува Владата, но во исто време на сето она што нема да биде во интерес на граѓаните, одговорно тврдиме дека нашата партија ќе се спротивстави и ќе предлага конструктивни решенија за тековните ...
сите 4 | | | веќе видена

Нашата специфична тежина е многу поголема. И овој еден пратеник е најверојатно таа „златна акција“ која што ја има ГРОМ. Но, оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на Парламентот. Ова во понеделникот на прес конференција го изјави лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски, коментирајќи ги изборните резултати, според кои на ВМРО-ДПМНЕ му недостасува еден пратеник за да има апсолутно мнозинство. „Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кусиот рок од формирањето на Граѓанската опција за Македонија, пред шест месеци. Тоа е господинот Чедомир Саздовски во ИЕ1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Македонија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика“, рече Јакимовски. Тој информираше дека ГРОМ на овие избори освоил вкупно 31.610 гласови Во исто време се бориме и за вториот пратеник во ИЕ4, господинот Панчо Минов. Се надевам дека и таму постои можност, ГРОМ да дојде до ...
сите 5 | | | веќе видена

Граѓанската опција за Македонија е единствената партија, од македонскиот политички блок, која успеа да го разбие парламентарниот ѕид поставен од двете најголеми партии - ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Граѓанската опција за Македонија е единствената партија, од македонскиот политички блок, која успеа да го разбие парламентарниот ѕид поставен од двете најголеми партии - ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Освоено е едно пратеничко место - во првата изборна единица. Ден по изборите - лидерот на ГРОМ Стевче Јакимовски задоволен од изборниот резултат. Изборите ги оцени како коректни. Уверен е дека едното пратеничко место политички многу повеќе тежи. Освен во првата, ГРОМ се бори и за уште едно пратеничко место во ИЕ 4 каде, според пребројувањето на носителот Панчо Минов му недостасуваат околу 300 гласови и каде очекуваат да има прегласување на неколку избирачки места. И покрај ова, Јакимовски не е задоволен до крај од резултатот - смета дека ГРОМ заслужува повеќе. Но, според него, за поголемо наметнување ...
сите 5 | | | веќе видена

Лидерот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ), Стевче Јакимовски, денеска изрази задоволство од освоениот мандат во Собранието на Република Македонија, посочувајќи дека партијата заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба многу повеќе време. - Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кус рок од формирањето на партијата, пред шест месеци. Тоа е Чедомир Саздовски во ИЕ 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика - рече Јакимовски. Имајќи предвид дека ВМРО-ДПМНЕ освои 61 мандат во Парламентот, објективно, како што рече Јакимовски, одговарајќи на новинарски прашања, специфична тежина на партијата е многу поголема. - И овој еден пратеник е веројатно таа „златна акција“ што ја има ГРОМ. Но оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на Парламентот - изјави Јакимовски. Партијата на ...
сите 6 | | | веќе видена

Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кусиот рок од формирањето на Граѓанската опција за Македонија, пред шест месеци. Тоа е господинот Чедомир Саздовски во Изборната единица 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика. Освоивме вкупно 31.610 гласови, а во исто време се бориме и за вториот пратеник во ИЕ4, господинот Панчо Минов. Се надевам дека и таму постои можност, ГРОМ да дојде до уште еден пратенички мандат, рече денеска на прес конференција претседателот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски. Тој најави дека ГРОМ ќе ги поддржува сите добри работи кои ќе ги спроведува Владата, но во исто време одговорно тврди Јакимовски, ќе се спротивстави и ќе предлага конструктивни решенија за тековните проблеми. - Јас не можам да го коментирам барањето на Заев за техничка влада, од причина што изборите ги спроведува Државната изборна комисија, на чие чело стои ...
сите 8 | | | веќе видена

Ова во понеделникот на прес конференција го изјави лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски, коментирајќи ги изборните резултати, според кои на ВМРО-ДПМНЕ му недостасува еден пратеник за да има апсолутно мнозинство. „Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кусиот рок од формирањето на Граѓанската опција за Македонија, пред шест месеци. Тоа е господинот Чедомир Саздовски во ИЕ1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Македонија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика“, рече Јакимовски. Тој информираше дека ГРОМ на овие избори освоил вкупно 31.610 гласови Во исто време се бориме и за вториот пратеник во ИЕ4, господинот Панчо Минов. Се надевам дека и таму постои можност, ГРОМ да дојде до уште еден пратенички мандат“, рече Јакимовски. Тој на прес конференција во понеделникот ја соопшти идната стратегија на партијата од центарот. „Ќе ги поддржуваме сите добри работи кои ќе ги спроведува Владата на, но ...
сите 8 | | | веќе видена

Лидерот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ) Стевче Јакимовски денеска изрази задоволство од освоениот мандат во Собранието на Република Македонија, посочувајќи дека партијата заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба многу повеќе време. - Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кус рок од формирањето на партијата, пред шест месеци. Тоа е Чедомир Саздовски во ИЕ 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика, рече Јакимовски. Имајќи предвид дека ВМРО-ДПМНЕ освои 61 мандат во Парламентот, објективно, како што рече Јакимовски одговарајќи на новинарски прашања, специфична тежина на партијата е многу поголема. - И овој еден пратеник е најверојатно таа „златна акција’’ која што ја има ГРОМ. Но оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на Парламентот, изјави Јакимовски. Партијата на ...
сите 10 | | | веќе видена

Лидерот на Граѓанската опција за Македонија (ГРОМ) Стевче Јакимовски денеска изрази задоволство од освоениот мандат во Собранието на Република Македонија, посочувајќи дека партијата заслужува многу повеќе, но како нова сила на политичката сцена треба многу повеќе време. - Коалицијата ГРОМ го освои својот прв пратеник, во релативно кус рок од формирањето на партијата, пред шест месеци. Тоа е Чедомир Саздовски во ИЕ 1. Со овој чин, ГРОМ станува парламентарна партија, што значи дека имаме нова сила во Парламентот на Република Макединија која ќе има можност да учествува во креирањето на државната политика, рече Јакимовски. Имајќи предвид дека ВМРО-ДПМНЕ освои 61 мандат во Парламентот, објективно, како што рече Јакимовски одговарајќи на новинарски прашања, специфична тежина на партијата е многу поголема. - И овој еден пратеник е најверојатно таа „златна акција’’ која што ја има ГРОМ. Но оваа предност во секој случај ќе се користи за конструктивност во работата на Парламентот, изјави Јакимовски. Партијата на ...
сите 10 | | | веќе видена