Штеријо Николов

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско.
сите 8 | | | веќе видена

Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско./МИА.
сите 8 | | | веќе видена

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско. Извор: МИА
сите 9 | | | веќе видена

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, и Стево Пендаровски од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска ќе одржат митинзи во Валандово и во Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и на Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, и носителот на листа во ИЕ 3, Штеријо Николов, ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Светиниколско.
сите 10 | | | веќе видена

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско.
сите 12 | | | веќе видена

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско. Извор: МИА
сите 14 | | | веќе видена

Политичките партии ја продолжуваат кампањата за предвремените парламентарни избори и за вториот круг од претседателските избори закажани за 27 април. Во вториот круг од изборите за шеф на државата противкандидати се Ѓорге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, од СДСМ. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Иванов денеска митинзи ќе одржат во Валандово и Гевгелија, а средби со граѓаните на Конче, Богданци и Дојран. Кандидатите за пратеници на ДУИ ќе имаат средби со граѓаните во Брвеница и во Желино. Демократската партија на Албанците ќе одржи митинг во тетовско Слатино. Претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски и носителот на листа во ИЕ 3 Штеријо Николов ќе имаат средби со граѓаните на општина Чешиново-Облешево, Караорман, село Шашаварлија и во Свети Николско.
сите 16 | | | веќе видена

Да ги вработат младите, како од пушка одговараат граѓаните на Велес на прашањето што очекуваат од политичарите по парламентарните избори. Ниту овој најголем град во третата изборна единица, не е имун на невработеноста, како прв проблем на луѓето од третата изборна единица. - Моите деца работат, но посакувам да има работа и за другите. Да се отвори некое фабриче, 20 души, 50 души, би било посакувано за младите - вели пензионерот Павле Андовски. Со исти очекувања е и Трајанка, жителка на велешката Општина Чашка. - И кај нас се живее како и секаде - за некого е добро, за некого не е. Децата не ми се вработени, тоа ни е маката. Вработување да има за младите, ќе биде најдобро - вели Трајанка. Трајнака И. (Фото: Телеграф.мк/Радован Вујовиќ) Во ладниот ден, предизборната атмосфера, речиси, и не се чувствува. Дека има избори укажуваат единствено билбордите со ликовите на претседателските кандидати Ѓорге Иванов и на Стево Пендаровски поставени на влезот од Велес и во центарот околу зградата на судот. Во едно кафуле, ...
| | веќе видена

За разлика од овие избори, кога за столче во Собранието ќе се борат 14 партии, на претходните парламентарни избори во 2011 свои листи со кандидати за пратеници поднеле 18 партии и коалиции Државната изборна комисија денес треба да соопшти дали листите со кандидати за пратеници се доставени како што налага Изборниот законик. Во изминатите 48 часа членовите на ДИК утврдуваа дали партиите ќе треба да ги поправат евентуалните недостатоци. Четиринаесет партии во саботата доставиле листи со кандидати за пратеници до Државната изборна комисија за предвремените парламентарни избори, кои ќе се одржат на 27 април. Листи со пратеници поднеле ВМРО-ДПМНЕ, Социјалдемократскиот сојуз, Демократската унија за интеграција (ДУИ), ВМРО-НП, Демократската партија на Албанците (ДПА), Националната демократска преродба (НДП), ГРОМ, Коалицијата Достоинство за Македонија", Алијансата за позитивна Македонија, Партијата за европска иднина, Народното движење за Македонија, ПДП и Партијата за економски промени 21 и СДПМ. Редоследот на ...
сите 20 | | | веќе видена

Граѓанска опција за Македонија (ГРОМ) по изборни единици, според одлуката на Централниот одбор ги објави носителите на листите за предвремените парламентарни избори. Носител во првата изборна едиица е Чедомир Саздовски, во втората Виктор Цветковски, во тројката е Штеријо Николов, во четворката поранешниот градоначалник на Кавадарци, Панчо Минов, во петткаа е Љупчо Настоски и во шестата изборна единица предложен е Горан Анчески.
сите 6 | | | веќе видена