Ферки Бекташи

Четиринаесет партии на 29 март годинава доставија листи на кандидати за пратеници до Државната изборна комисија за претстојните парламентарни избори За парламентарните избори Листи за пратеници поднеле ВМРО-ДПМНЕ, Социјалдемократскиот сојуз, Демократската унија за интеграции (ДУИ), ВМРО-НП, Демократската партија на Албанците (ДПА), Националната демократска преродба (НДП), ГРОМ, коалицијата „Достоинство за Македонија“, Алијансата за позитивна Македонија, Партијата за европска иднина, Народното движење за Македонија, ПДП и Партијата за економски промени 21 и СДПМ. ДИК има рок од 48 часа да утврди дали листите се доставени во согласност со одредбите на Изборниот законик ВМРО-ДПМНЕ Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, ќе ја предводи листата во изборната единица еден. Во двојката на чело ќе биде Гордана Јакуловска. Никола Тодоров е прв на листата во тројката. Во четворката ќе биде Зоран Ставрески, додека носител во петтата изборна единица ќе биде Антонио Милошоски. Во шестата изборна единица листата ќе ја ...
сите 16 | | | веќе видена

Дводомен парламент, официјална употреба на албанскиот јазик, пропорционална застапеност и правична распределба на буџетот се главните адути на лидерот на ДПА, Мендух Тачи, кој на конвенцијата на партијата која се одржа во неделата во Тетово на своите симпатизери им порача да му помогнат овој пат да ги реализира своите цели. Конвенцијата се одржа во сала на Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово каде пред присутните лидерот на ДПА, го претстави претседателскиот кандидат од редовите на партијата, Илјаз Халими, како и листите за пратеници во пет изборни единици и нивните носители. Носител на листата на ДПА во првата Изборна единица е Беким Фазлиу, во втората Орхан Ибраими, Хабиб Максути во третата, носител на листата во петтата Изборна единица од редовите на ДПА е Зија Јонузи и во шестата Изборна единица носител на листата е Мендух Тачи, како и двајца кандидати од дијаспората, Шпенд Саити за Европа и Ферки Бекташи од Америка. Тачи од присутните во салата ја побара поддршката и за претседателските и за ...
сите 6 | | | веќе видена

Дводомен парламент, официјална употреба на албанскиот јазик, пропорционална застапеност и правична распределба на буџетот се главните адути на лидерот на ДПА, Мендух Тачи, кој на конвенцијата на партијата која се одржа во неделата во Тетово на своите симпатизери им порача да му помогнат овој пат да ги реализира своите цели.Конвенцијата се одржа во сала на Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ во Тетово каде пред присутните лидерот на ДПА, го претстави претседателскиот кандидат од редовите на партијата, Илјаз Халими, како и листите за пратеници во пет изборни единици и нивните носители.Носител на листата на ДПА во првата Изборна единица е Беким Фазлиу, во втората Орхан Ибраими, Хабиб Максути во третата, носител на листата во петтата Изборна единица од редовите на ДПА е Зија Јонузи и во шестата Изборна единица носител на листата е Мендух Тачи, како и двајца кандидати од дијаспората, Шпенд Саити за Европа и Ферки Бекташи од Америка.Тачи од присутните во салата ја побара поддршката и за претседателските и за ...
сите 10 | | | веќе видена

Конвенцијата се одржа во сала на Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ" во Тетово каде пред присутните лидерот на ДПА, го претстави претседателскиот кандидат од редовите на партијата, Илјаз Халими, како и листите за пратеници во пет изборни единици и нивните носители. Носител на листата на ДПА во првата Изборна единица е Беким Фазлиу, во втората Орхан Ибраими, Хабиб Максути во третата, носител на листата во петтата Изборна единица од редовите на ДПА е Зија Јонузи и во шестата Изборна единица носител на листата е Мендух Тачи, како и двајца кандидати од дијаспората, Шпенд Саити за Европа и Ферки Бекташи од Америка. Тачи од присутните во салата ја побара поддршката и за претседателските и за предвремените парламентарни избори. „Гласајте за нас бидејќи го заслужуваме мандатот и исполнете ми го сонот Илјаз Халими да добие 300 илјади гласови. Состојбата е тешка и затоа ни треба вашиот максимален ангажман ДПА да биде дел од Владата и за 18 месеци да се реши проблемот со евроатланските интеграции", истакна Тачи. За време на ...
сите 11 | | | веќе видена