Тефик Абдулаи

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. Согласно неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голема излезност и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние кои што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 218 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање за предвремените парламентарни избори. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. Саздов победи во пет од шесте избирачки места.
сите 2 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласа, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција добил 475. - Согласно неофицијалните информации што ги имаме добиено досега, дефинитивно во Северна Америка победата е на ВМРО-ДПМНЕ. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голем одѕив и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да им се заблагодарам на сите што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што застанавме, да ги ...
сите 210 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. - Согласно неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голема излезност и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние кои што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 210 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. - Согласно неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голема излезност и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние кои што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 181 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. - Согласно неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голема излезност и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние кои што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 273 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласа, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција добил 475. - Во согласност со неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голем одѕив и речиси во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 15 | | | веќе видена

Павле Саздов, актуелниот пратеник од Осмата изборна единица, која го покрива американскиот континент, прогласи победа по вчерашното гласање. Според неофицијалните резултати од шесте избирачки места, Саздов освоил 1.170 гласови, додека најблискиот противкандидат Тефик Абдулаи од Демократската унија за интеграција, добил 475. - Согласно неофицијалните информации кои ги имаме добиено досега, дефинитивно победата е на ВМРО-ДПМНЕ во Северна Америка. Во сите места каде што се гласаше, гласањето помина во најдобар ред, најдемократски, навистина имаше голема излезност и скоро во сите места ВМРО-ДПМНЕ освои убедлива победа. Сакам да се заблагодарам на сите оние кои што излегоа на 26 април, кои го дадоа својот глас и ме поддржаа во мојата кандидатура. И за претседателските избори, информациите кои ги имам од терен се дека Ѓорге Иванов убедливо има остварено победа во сите гласачки места во дијаспората, особено во Северна Америка. Разликите се во стотици гласови, 10 наспроти еден. Продолжуваме понатаму каде што ...
сите 52 | | | веќе видена

Во трката за 123 пратенички места во шест изборни единици во земјата и три во странство се 1.402 кандидати на 14 листи поднесени од пет коалиции и девет политички партии. Кандидатски листи за пратеници во сите изборни единици, вклучувајќи ги и 7 (Европа и Африка), 8 (Северна и Јужна Америка) и 9 (Австралија и Азија), имаат поднесено ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, СДСМ и коалицијата и ДУИ. ДПА има поднесено листи за ИЕ 1,2,3,5,6,7 и 8, НДП за ИЕ 1,2,5,6 и 7, ПДП само за Шестата изборна единица, коалицијата „За позитивна Македонија“ во ИЕ 1,2,3,4,5 и 6, коалицијата „Достоинство за Македонија“ во ИЕ 1,2,3,4,5,6 и 8, ВМРО-НП во ИЕ 1,2,3,4,5,6, НДМ во ИЕ 1,2,3,4,5, СДПМ во ИЕ 1,2,3,4,5 и 6, ПЕП 21 во ИЕ 1 и 2, ПЕИ во ИЕ 1,2,5 и 6, коалицијата ГРОМ во ИЕ 1,2,3,4,5 и 6. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и актуелен премиер Никола Груевски традиционално е носител на кандидатската листа во Првата изборна единица, во втората носител е Гордана Јанкуловска, Никола Тодоров во Третата изборна единица, Зоран Ставрески во ИЕ 4, во ...
сите 2 | | | веќе видена

Гласањето на вториот круг од претседателските избори и на предвремените парламентарни избори во сите шест гласачки места во изборната единица број 8, која го покрива американскиот континент, вчера заврши со поголем одзив во споредба со првиот круг на гласање на 12 април. Над 1.700 гласачи излегоа на гласачките места во амбасадите во Вашингтон и Отава и конзулатите во Њујорк, Детроит, Чикаго и Торонто. За споредба, на 12 април, кога се гласаше на првиот круг на претседателските избори, излегоа околу 650 гласачи. Вчера најмасовен бил одѕивот во конзулатот во Чикаго, каде на предвремените парламентарни избори гласаа 572 гласачи. Зад Чикаго е конзулатот во Торонто, каде на гласање излегоа 448 граѓани, а потоа следи Њујорк, каде гласаа 420 граѓани. Во Детроит, 220 граѓани го искористиле правото на глас на претседателските избори, а 333 на парламентарните. Во амбасадите во Вашингтон и во Отава, каде нема поголеми заедници на граѓани од Македонија, гласаа по 30, односно 20 граѓани. - Ова е голем ден за македонските ...
сите 37 | | | веќе видена