Зоран Заев

  во

  Државната комисија за спречување на корупција ќе го разгледа предлогот премиерот Зоран Заев да биде и шеф на Владата и истовремено министер за финансии. ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Зоран Заев, придружуван од заменик министерот за надворешни работи, Андреј Жерновски и министерот без ресор задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, се сретна со ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Садула Дураки денес ја поднесе својата оставка од министерската позиција во Министерството за животна средина, откако беше предложен во рамки на владината ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Формиран со основна цел да го собира, негува и уметнички да го надградува македонското фолклорно богатство и да го претставува во земјата и надвор од нејзините ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Денеска, во работна посета на Република Северна Македонија, ќе претстојува Ине Ериксен Сореиде, министерка за надворешни работи на Кралството Норвешка. Во ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Имено од парите кои власта предвидела дека ќе ги инвестира во капитални инвестиции за сите 12 месеци, за 5 месеци потрошила само 13.7%. Ова значи дека ...
  сите 33 | | | веќе видена

  „Во Македонија под власт на СДСМ ништо не се гради, нема инвестиции, нема проекти. За првите пет месеци од годинава се реализирани само минорни 13.7% капитални ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Министерката за надворешни работи на Кралството Норвешка Ине Ериксен Сореиде денеска ќе престојува во работна посета на Република Северна Македонија. Во ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Посетете ги јавните настани и запознајте ги војниците, во вашите градови на историски најголема воена вежба „Одлучен удар“ која се одржува во РС Македонија, ...
  сите 12 | | | веќе видена

  ,,За мене тоа се лични ставови на досегашниот заменик министер за образование Петар Атанасов“, реагираше премиерот Зоран Заев на прашањето во интервју на ...
  сите 24 | | | веќе видена