Здружението

  во

  егулатива за судски превод во Република Македонија, приказ на правосудниот систем во земјата, улогата на судскиот толкувач во судница, пренесување на туѓите ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Здружението на новинарите на Македонија изразува сериозна загриженост затоа што во последните измени и дополнувања на Изборниот законик, што по скратена ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Здружението на граѓани, Граѓанска иницијатива за здраво, достоинствено и возвишено живеење ,,Преродба“ кое минатата недела огранизираше протести пред ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Американскиот претседател, Доналд Трамп, на Твитер ја објасни својата теорија за вистинските виновници за катастрофалниот пожар во Калифорнија. Како што ...
  сите 131 | | | веќе видена

  Граѓанската иницијатива за здраво, достоинствено и возвишено живеење ,,Преродба“ која пред една недела со денови го блокираше сообраќајот кај Собранието, за ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во саботата, во Нови Сад, значи некаде на половина пат помеѓу Љубљана и Скопје, се одржа основачки состанок на сродни здруженија и иницијативи од регионот чија ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во саботата, во Нови Сад, значи некаде на половина пат помеѓу Љубљана и Скопје, се одржа основачки состанок на сродни здруженија и иницијативи од регионот чија ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Кичевецот Зејно Бајрами, кој е член на Здружението на слепи лица од Кичево, го освои првото место на регионалниот турнир во шах за слепи лица, што се одржа ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Кичевецот Зејно Бајрами, кој е член на Здружението на слепи лица од Кичево, го освои првото место на регионалниот турнир во шах за слепи лица, што се одржа ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Расте бројот на деца со дијабетес тип 1 во Македонија. Годишно се откриваат по околу 40 нови случаи. На клиниката за Детски болести се евидентирани околу 300 ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Регулатива за судски превод во Република Македонија, приказ на правосудниот систем во земјата, улогата на судскиот толкувач во судница, пренесување на туѓите ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Тешко е да се предвиди што ќе се случува, но јасно е дека претпоставената суперлига ќе влијае на националните лиги и на љубителите на фудбалот во тие земји По ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Викендов во медиумите се појави фотографија со фрлени јаболка во Преспа, како резултат на ниската цена и неисплатливоста тоа да се продаде. Љубе Пампулевски, ...
  сите 14 | | | веќе видена