Здружението

  во

  Семејното насилство е еден комплексен феномен, кој и покрај модерното време во кое живееме сѐ уште е дел од секојдневието, а бројот на жртвите се зголемува. ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Кој еднаш влегол во винскиот бизнис и го засакал виното, веќе никогаш не се откажал од својата професија, вели Елена Милошевска-Јовановска, координатор во ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Здружението „Православна жена“ со благослов на архиерејот Повардарски, господин Агатангел, во дворот на црквата ,,Свети Кирил и Методиј“ во Гевгелија ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Б еше големо задоволство да се присуствува на Изборното собрание на ЗНМ викендов во Скопје. Новинарската асоцијација израсна во зрела невладина еснафска ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Продолжуваат реакциите по контраверзниот избор на новиот лидер на Здружението на новинарите.Екс претседателката на Синдикатот на новинари Тамара Чаусидис која ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Денот по изборот на новиот претседател на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) поминува во спорење на бројките и сомнеж дека е постигнато двотретинско ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Според статутот на ЗНМ член 34 став 2, вели „Претседателот на ЗНМ се избира со мнозинство гласови од присутните на изборното собрание, во случајот Младен ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Жителите на село Пршевци, Тетово, протестираа против спортските обложувалници. На протестот се придружи и селото Глоѓи. Поддршка стигна и од Движење против ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Според статутот на здружението членот 34 став 2, вели „Претседателот на ЗНМ се избира со мнозинство гласови од присутните на изборното собрание, во случајот ...
  сите 99 | | | веќе видена

  ЗНМ вчера оддржа годишно изборно собрание, каде беше избрано новото раководство на чело со колегата Младен Чадиковски. Им честитам на сите моите колеги за ...
  сите 99 | | | веќе видена

  Свој став за вчерашниот избор на Младен Чадиковски за претседател на ЗНМ даде и екс лидерот на новинарите Насер Селмани кој што смета дека се е легитимно во ...
  сите 99 | | | веќе видена

  „Македонија-Блокира“ вчера учествуваше на протест во Прилеп со Здружението „Прилепски бранители“, а денес, недела е на блокада на патниот правец Охрид – Струга ...
  сите 29 | | | веќе видена