Здружението

  во

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 34 | | | веќе видена

  „Вино преточено во чаша љубов“ е насловот на музичкиот перформанс што вечерва се одржа во ресенскиот Сарај, во организација на Домот на културата „Драги ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Членови од здружението „Здрава котлина“ од Струмица добија опомени пред тужби од компанијата Еуромакс ресурсис за изнесени ставови на своите фејсбук профили од ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Во хрватскиот град Риека, по повод Меѓународниот ден на жената, е поставен првиот семафор на кој има женски лик. Ликот на машки пешак е заменет со женски лик ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Од здружението за заштита на животните „Анима мунди“ информираат за масовно труење кучиња во Пехчево, при што, како што велат, комуналните служби со багери ги ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Сибирската Кемеровска област во која живеат повеќе од два и пол милиони жители, веќе со недели е покриена со црн снег. Дури три градови во регионот се ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Потенцирајќи ја повторно својата општествено одговорна мисија и стратегија да биде долгорочен партнер на заедницата и на оние на кои најмногу им е потребна ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Од здружението за заштита на животните „Анима мунди“ информираат за масовно труење кучиња во Пехчево, при што, како што велат, комуналните служби со багери ги ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Членови на Здружението на пензионери на Свети Николе реагираат на досегашниот тек на избори на претседател и други раководни тела на здружението.Велат дека ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за праватa на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Постојат законски ограничувања лицата со попреченост да го остварат своето право на глас, покажа истражувањето што го спроведе Здружението „Инклузива“, кое ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Здружението „Антикоцкарници“ и премиерот Заев денеска на заедничка средба ги вкрстија ставовите. Засега обрачот е стегнат само околу едно од трите поднесени ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Сензорна соба направена по сите европски стандарди, наменета за децата со посебни потреби отворена е во Основното училиште „Ѓорги Сугарев“ во Битола. Собата ...
  сите 3 | | | веќе видена