Вуковар

  во

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. - Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар. — arin (@nockarin)
  | | веќе видена

  Новинарката и активистка Ива Анзуловиќ истури измет пред влезот на зградата на владата на Хрватска. Таа носела маица со слика од починатиот новинар од Вуковар, Синиша Главашевиќ, со натпис: „Ве обвинувам, господа“. Kanta ‘izmeta’ na Vladu. Upravo. Jedna prosvjednica upravo pred Vladu istresla kantu punu fekalija. Policija ju je odvela unutra. Pritom nije ništa rekla. Više uskoro #n1info pic.twitter.com/fmlS4VE0Ge — Ivan Skorin (@IvanSkorin) August 21, 2018 На новинарката веднаш ѝ пришол полицаец, кој побарал од неа лична карта и ја одвел внатре во зградата. Набргу по тоа, таа била однесена во полициска станица. Čišćenje prosvjednih fekalija pred @VladaRH upravo u tijeku. #n1info pic.twitter.com/oEYsYARY2U — Ivan Skorin (@IvanSkorin) August 21, 2018 Новинарката Анзуловиќ слична акција извела на 8 август кога канта со измет од куче фрлила пред влезот на зградата на државното обвинителство поради што добила прекршочна пријава. На тој начин, како што навела, изразила револт поради недостигот од борба против ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Се работи за новинарката Ива Анзуловиќ, која на себе носеше маица со натпис „Ве обвинувам, господа“  и со ликот на новинар, убиен за време на српската опсада на Вуковар. Ова не е нејзин ваков прв инцидент. Според медиумите, таа неодамна кофа со измет истурила и пред државното јавно обвинителство, кога порачала дека ќе ги полива со фекалии сите, за кои аргументирано, според новинарските текстови, се знаело дека се криминалци. Зошто го направивте тоа? - Поради загубената арбитража против Гавриловиќ. 49 милиони куни мораме да платиме, а се  судиме за воено профитерство. Со кого разговаравте во владата? - Со никој.Само исчистија и повикаа полиција за да не дадам изјава и сега ме туркаат во возилото. Одам во Првата полициска станица при Судот за прекршоци, а можеби и во затвор. Еве, морам да одам. изјава Ива Анзуловиќ новинарка .
  сите 3 | | | веќе видена

  Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница.Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист", ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска.- Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница.За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 5 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка, Ива Анзуловиќ денеска истури кофа полна со фекалии пред хрватската Влада во Загреб. „ Вечерњи лист“ пишува дека ова е втор пат новинарката да го направи истото, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. „Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии“- напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. На протестот новинарката носела маица со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар. фото Вечерњи лист
  сите 4 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. - Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 6 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. - Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии - напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 7 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истури кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Како што јавуваат хрватските медиуми, Анзуловиќ по втор пат се решава со овој чекор за да укаже на проблемот со несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. „Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци.Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии“, порача Анзуловиќ на Фејсбук. За време на протестот таа носеше маица со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар, со натпис „Ве обвинувам вас, господо“.
  сите 8 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. - Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар. (МИА)
  сите 9 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 10 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. – Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 11 | | | веќе видена

  Загреб, 21 август 2018 (МИА) - Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска. - Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница. Bacila izmet zbog izgubljene arbitraže u slučaju Gavrilović. Novinarka Iva Anzulović odvedena u policijsku postaju. @DNEVNIKhr @novahr pic.twitter.com/TbQYjWagAD — SABINA TANDARA KNEZOVIĆ (@SABINATK) August 21, 2018 За време на протестот таа носеше маичка со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар.
  сите 12 | | | веќе видена

  Хрватската новинарка Ива Анзуловиќ денеска истурила кофа полна со фекалии пред влезот на хрватската Влада во Загреб. Според „Вечерњи лист“, ова е втор пат новинарката да го стори тоа, а причината е несериозноста во борбата против корупцијата во Хрватска.…..….. pic.twitter.com/Etg13FvW5a arin ™️ (@nockarin) August 21, 2018– Ќе ги поливам со измет сите за кои аргументирано, според новинарски текстови, се знае дека се криминалци. Од денеска ниту еден докажан криминалец нема да се чувствува безбедно било каде во јавноста, и ниту една институција нема да знае кога ќе ја гаѓам со фекалии, напиша Анзуловиќ на нејзината Фејсбук страница.За време на протестот таа носела мајца со ликот на новинарот Синиша Главашевиќ, убиен за време на српската опсада на Вуковар. Текстот ВИДЕО: Хрватска новинарка истури фекалии пред Владата во Загреб е превземен од А1он.
  сите 13 | | | веќе видена

  Жена демонстрант денеска фрлила канта со измет пред зградата на хрватската Влада, јавуваат хрватските медиуми. – Канта измет на Владата. Токму така. Една демонстрантка токму пред Владата истури канта полна фекалии. Полицијата ја одведе внатре. При тоа ништо не кажа – напиша на својот Твитер профил новинарот на Н1 телевизија Иван Скорин. Жената носела маица со натпис „Ве обвинувам господо“, со слика на Синиша Главашевиќ, новинар од Вуковар убиен во 1991 година. Полицијата ја одведе демонстрантката, а таа при влегувањето во полицискиот автомобил даде изјава. – Го направив тоа поради загубената арбитража во случајот Гавриловиќ, претпоставувам дека одам во полициска станица, а потоа во Судот за прекршоци“, рече жената.
  сите 14 | | | веќе видена

  Сезонски работници и од Македонија ќе ги пополнуваат сè уште слободните 20.000 работни места на хрватското крајбрежје во претстојната туристичка сезона, во која најмладата членка на Европска унија очекува рекордна заработувачка. Македонски келнери и готвачи, заедно со колеги од Босна и Херцеговина и од Србија, ќе застанат зад шанковите и печките во хрватските ресторани во сезоната во која некогашната југословенска република очекува продолжување на трендот од минатата година, кога прими 18,7 милиони гости и оствари зголемен приход од туризмот за десет проценти. И покрај тоа што големите хотелски синџири ги зголемија платите за собарките, келнерите, готвачите и вратарите до десет проценти, сè потешко наоѓаат сезонски работници поради одливот на домашната работна сила. По влезот на Хрватска во ЕУ пред пет години, а посебно по укинувањето на ограничувањата од Германија во 2015 година, работниците од угостителскиот сектор масовно емигрираат во оваа земја, како и во Австрија. Емиграцијата посебно е изразена во ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Милан Поповиќ во февруари успеал да добие заедничко старателство со својата поранешна партнерка Северина Којиќ над синот Александар. Но, сега се поставува прашање во кое училиште ќе оди наследникот на бизнисменот и пејачката. Милан го предлага Американското интернационално училиште во Загреб, а Северина се има одлучено за едно основно училиште во Загреб, кое, како што објаснила пејачката, е „полуприватно-полујавно“. Судската преписка се водела преку нивните адвокати. „Сметам дека Американското интернационално училиште има многу предности за нашиот син. Поради веројатноста дека животот ќе го мине во разни земји ширум светот (поради родителите кои се од различни држави) во негов најдобар интерес е да стекне совршено знаење на англискиот јазик и да добие диплома што би му овозможила упис во кое било интернационално училиште во која било земја“, навел Милан преку своите адвокати, почнувајќи да ги набројува погодностите од тоа училиште. Меѓу другото, одлична е и локацијата. Како што се наведува, ова училиште е на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Бескорисно е да се очекува и најмала грижа на совест од страна на Воислав Шешељ по изнесената пресуда на Апелацискиот судски совет за неговата улога во војните во поранешна Југославија. – Една „Голема Србија“ на Балканот останува актуелна идеа, вели српскиот екстремен националист за АФП. Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија во 2016 година го ослободи Шешељ, чии говори го поттикнуваа српскиот национализам за време на крвавите конфликти во 90-тите години на минатиот век. Тие војни ги однесоа животите на 140.000 лица. Обвиниелството ја обжали таквата пресуда, која според обвинителот Серж Брамерц, имала „обемни грешки“. Според него, Шешељ „пропагирал политика која имала за цел обединување на сите српски територии во една хомогена српска држава, која тој ја нарекуваше Голема Србија“. По ослободувањето Шешељ одново беше избран за пратеник во српскиот Парламент. Но, 63-годишниот пратеник не гледа никаква причина за жалење. – Таа идеја е актуелна. Ние никогаш нема да се откажеме од идејата за Голема ...
  сите 6 | | | веќе видена

  12 април 2018, АФП – Париз - Бескорисно е да се очекува и најмала грижа на совест од страна на Воислав Шешељ по изнесената пресуда на Апелацискиот судски совет за неговата улога во војните во поранешна Југославија. - Една „Голема Србија“ на Балканот останува актуелна идеа, вели српскиот екстремен националист за АФП. Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија во 2016 година го ослободи Шешељ, чии говори го поттикнуваа српскиот национализам за време на крвавите конфликти во 90-тите години на минатиот век. Тие војни ги однесоа животите на 140.000 лица. Обвиниелството ја обжали таквата пресуда, која според обвинителот Серж Брамерц, имала „обемни грешки“. Според него, Шешељ „пропагирал политика која имала за цел обединување на сите српски територии во една хомогена српска држава, која тој ја нарекуваше Голема Србија“. По ослободувањето Шешељ одново беше избран за пратеник во српскиот Парламент. Но, 63-годишниот пратеник не гледа никаква причина за жалење. - Таа идеја е актуелна. Ние никогаш нема да се ...
  сите 14 | | | веќе видена

  АФП – ПаризБескорисно е да се очекува и најмала грижа на совест од страна на Воислав Шешељ по изнесената пресуда на Апелацискиот судски совет за неговата улога во војните во поранешна Југославија.– Една „Голема Србија“ на Балканот останува актуелна идеа, вели српскиот екстремен националист за АФП.Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија во 2016 година го ослободи Шешељ, чии говори го поттикнуваа српскиот национализам за време на крвавите конфликти во 90-тите години на минатиот век. Тие војни ги однесоа животите на 140.000 лица.Обвиниелството ја обжали таквата пресуда, која според обвинителот Серж Брамерц, имала „обемни грешки“. Според него, Шешељ „пропагирал политика која имала за цел обединување на сите српски територии во една хомогена српска држава, која тој ја нарекуваше Голема Србија“.По ослободувањето Шешељ одново беше избран за пратеник во српскиот Парламент. Но, 63-годишниот пратеник не гледа никаква причина за жалење. – Таа идеја е актуелна. Ние никогаш нема да се откажеме од идејата за ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Судот во Хаг го осуди лидерот на српските радикали Војислав Шешељ на десет години затвор, но тој, сепак, нема да оди повторно зад решетки. Механизмот за меѓународните кривични судови, кој е своевиден наследник на Хашкиот суд, денеска го прогласи Шешељ за виновен за прогон и депортација на хрватското население од селото Хртковци во Војводина, каде што одржа хушкачки говор во мај 1992 година. Тој доби десет години затвор, но бидејќи претходно одлежа речиси 12 години во Хаг, што сега му е земено предвид, нема повторно да се бара негово притворање. Како што и претходно најави, Шешељ не присуствуваше на изрекувањето на пресудата. Тој претходно беше ослободен од одговорноста за слични говори во Вуковар (Хрватска) и во Мал Зворник (БиХ).
  сите 50 | | | веќе видена