Вујановиќ

  во

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од процесот Брдо-Бриони. Земји учеснички во процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. Главната цел на процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. На состанокот на лидерите на земјите учесници на процесот Брдо-Бриони се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, ...
  сите 195 | | | веќе видена

  Од 10-ти до 14-ти април 2018 година во Мостар се одржа 21-виот Саем на стопанството, најголемата саемска манифестација во Босна и Херцеговина. На вкупно 30000 метри кавадратни изложбен простор, во две огромни хали и на отворено, беа претставени бројни производи и услуги од голем број на земји. Тука имаше производи од металната, градежната, земјоделската, прехрамбената и автомобилската индустрија, потоа разни области од високата технологија, а и понуда на разни услужни дејности. Во рамките на Саемот беше одржана и манифестацијата „Вина и виноградинарска опрема“. Во периодот на Саемот се одржаа и значајни собири, конференции и округли маси. Мостарскиот саем е дел на мрежата „Асоцијација на саеми на Југоисточна Европа“. Колкава е важноста на Саемот во Мостар зборува и податокот за присуството на над 400 новинари! Саемот го отвори Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, а на свечаното отворање присуствуваа Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ, Премиерот на Црна Гора, Филип Вујановиќ, Премиерот на ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 27 април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите-учеснички од Процесот Брдо-Бриони. На состанокот ќе присуствуваат претседателите од земјите во регионот, како и претседателот на Европскиот совет Доналд Туск. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо-Бриони, на 27 април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи, претседателот на Словенија Борут Пахор, претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора Филип Вујановиќ. Согласно досегашната ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од процесот Брдо-Бриони. Земји учеснички во процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. Главната цел на процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. На состанокот на лидерите на земјите учесници на процесот Брдо-Бриони се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од Процесот Брдо-Бриони. Земји учеснички во Процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. На состанокот на лидерите на земјите учесници на Процесот Брдо-Бриони, се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, Претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, ...
  сите 121 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 27-ми април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите-учеснички од Процесот Брдо- Бриони. На состанокот ќе присуствуваат претседателите од земјите во регионот, како и претседателот на Европскиот совет Доналд Туск. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо- Бриони, на 27-ми април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово, Хашим Тачи, претседателот на Словенија, Борут Пахор, претседателот на Србија, Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска, Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора, Филип Вујановиќ. Согласно ...
  сите 150 | | | веќе видена

  Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо-Бриони, на 27 април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи, претседателот на Словенија Борут Пахор, претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора Филип Вујановиќ. Согласно досегашната практика, покрај лидерите на земјите-учеснички, на состаноците на Процесот Брдо-Бриони учествуваат високи гости од Европската унија, како и лидери на земји-членки на ЕУ. Еден од почесните гости на состанокот во Скопје е претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск. Во фокусот на ...
  сите 144 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од Процесот Брдо – Бриони. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Земји учеснички во Процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. На состанокот на лидерите на земјите учесници на Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи во Скопје на 27 април 2018 година, се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на ...
  сите 107 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 27 април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите-учеснички од Процесот Брдо-Бриони. На состанокот ќе присуствуваат претседателите од земјите во регионот, како и претседателот на Европскиот совет Доналд Туск. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо-Бриони, на 27 април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи, претседателот на Словенија Борут Пахор, претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора Филип Вујановиќ. Согласно досегашната ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од процесот Брдо-Бриони. Земји учеснички во процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. Главната цел на процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. На состанокот на лидерите на земјите учесници на процесот Брдо-Бриони се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, ...
  сите 172 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 27 април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите-учеснички од Процесот Брдо-Бриони. На состанокот ќе присуствуваат претседателите од земјите во регионот, како и претседателот на Европскиот совет Доналд Туск. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо-Бриони, на 27 април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи, претседателот на Словенија Борут Пахор, претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора Филип Вујановиќ. Согласно досегашната ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 27 април во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите-учеснички од Процесот Брдо-Бриони. На состанокот ќе присуствуваат претседателите од земјите во регионот, како и претседателот на Европскиот совет Доналд Туск. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Како што соопшти Кабинетот на претседателот Иванов, на состанокот на лидерите на земјите-учесници на Процесот Брдо-Бриони, на 27 април во Скопје, се очекува присуство на претседателите на Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на БиХ Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи, претседателот на Словенија Борут Пахор, претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора Филип Вујановиќ. Согласно досегашната ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од Процесот Брдо-Бриони. Главната цел на Процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. Земји учеснички во Процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. На состанокот на лидерите на земјите учесници на Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи во Скопје на 27 април 2018 година, се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, г. Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, г. Бакир Изетбеговиќ, Претседателот на Република Косово, г. Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, г. Борут ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на 27 април 2018 година во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од процесот Брдо-Бриони. Земји учеснички во процесот Брдо-Бриони се Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македонија, Република Словенија, Република Србија, Република Хрватска и Црна Гора, претставени на ниво на претседатели на држави. Главната цел на процесот Брдо-Бриони е целосна интеграција на земјите од регионот во Европската Унија, стабилизирање на состојбите во Западен Балкан преку јакнење на регионалната соработка и решавање на отворените прашања. На состанокот на лидерите на земјите учесници на процесот Брдо-Бриони се очекува присуство на претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, ...
  сите 90 | | | веќе видена

  Ова урнебесно видео се споделува на социјалните мрежи по изборите во Црна Гора.Филип Вујановиќ среде говорот на старо новиот претседател Ѓукановиќ, се сети на нешто па смени бои на лицето, а со тоа стана хит.
  сите 4 | | | веќе видена

  Откако Мило Џукановиќ однесе убедлива победа на претседателските избори во Црна Гора, на социјалните мрежи се појави снимка од претседателскиот кандидат Филип Вујановиќ. Видеото е споделено на страницата на Подгорички времеплов на „Фејсбук“. Што се случило за претседателот да направи ваква гримаса, никој не знае, но веднаш потоа се појавиле духовити коментари како – „Она кога ќе сфатиш дека си останал без работа“, „Она чувство кога ќе се прашаш што ќе работиш од утре“, „Се сетил дека не ја изгаснал пеглата“, „Кога те зеза професорот кој ќе те бутне на крајот на годината“.
  сите 7 | | | веќе видена

  На социјалните мрежи се појави урнебесна снимка од прославата на победата на Мило Ѓукановиќ. Имено по победата на Мило Ѓукановиќ на претседателските изборија на Фејсбук страницата Подгорички времеплов се појави видео снимка на која победи фацата на претседателот на заминување Филип Вујановиќ. Што се случило па неговото насмеано лице да ја направи таа фаца никој не знае, но веднаш се појавија силни духовите коментари. Еве само некои од нив. „Она кога ќе сфатиш дека повеќе не си претседател“, „Она кога ќе ја видиш покојната тетка во првиот ред која редовно гласа за тебе“, „Се сети дека пеглата не ја изгасил“, „Видел логопед во публика“...
  сите 8 | | | веќе видена

  Кандидатот на Демократската партија на социјалистите на претседателските избори во Црна Гора Мило Ѓукановиќ синоќа прогласи победа, оценувајќи дека Црна Гора избрала европски пат. Тој, според првичните резултати, освоил скоро 54 насто од гласовите во трката со другите шест претседателски кандидати. Политичкиот ветеран Мило Ѓукановиќ во неговиот изборен штаб изјави дека била остварена уште една вредна победа на европската политика во Црна Гора. „Овој изборен резултат, пред се, го разбирам како потврда на цврстата решеност на Црна Гора да продолжи по европскиот пат, да продолжи по патот кон достигнување на европските вредности, европските стандарди и полноправно членство во Европската унија“. Тој и неговата владејачка Демократска партија на социјалистите во минатата година ја доведоа Црна Гора во НАТО и ветија дека ќе ги завршат разговорите за членство во Европската унија. Претседателската улога во Црна Гора во голема мера е церемонијална. Но, Ѓукановиќ, кој ќе го наследи својот сојузник Филип Вујановиќ, се ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Според прелиминарните резултати од претседателските избори во Црна Гора, од сите обработени податоци од гласањето, кандидатот на ДПС Мило Ѓукановиќ освоил 53,8 отсто од гласовите, додека Младен Бојаниќ 33,5 отсто. Според Центарот за демократска транзиција правото на глас го искористиле 64 отсто од запишаните 532.599 гласачи. Ѓукановиќ прогласи победа на претседателските избори, истакнувајќи дека резултатите се потврда на решеноста на Црна Гора да го продолжи патот на европскиот квалитет на живот и членството во ЕУ. Во победничкиот говор, тој рече дека нема да ги изневери очекувањата на граѓаните. Наместо порака до противкандидатите, Ѓукановиќ им се обрати на опозициските лидери. -Овој резултат е толку убедлив и надмоќен што ова е прилика да ги преиспитате вашите политички позиции, дека ништо добро не може да се постигне со негирање на постигнатото до кое дојде Црна Гора, рече тој. Бојаниќ на прес конференција изјави дека Црна Гора гласала, како што гласала и им порача на гласачите дека изборниот пораз да не ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Според прелиминарните резултати од претседателските избори во Црна Гора, од сите обработени податоци од гласањето, кандидатот на ДПС Мило Ѓукановиќ освоил 53,8 отсто од гласовите, додека Младен Бојаниќ 33,5 отсто. Според Центарот за демократска транзиција правото на глас го искористиле 64 отсто од запишаните 532.599 гласачи. Ѓукановиќ прогласи победа на претседателските избори, истакнувајќи дека резултатите се потврда на решеноста на Црна Гора да го продолжи патот на европскиот квалитет на живот и членството во ЕУ. Во победничкиот говор, тој рече дека нема да ги изневери очекувањата на граѓаните. Наместо порака до противкандидатите, Ѓукановиќ им се обрати на опозициските лидери. -Овој резултат е толку убедлив и надмоќен што ова е прилика да ги преиспитате вашите политички позиции, дека ништо добро не може да се постигне со негирање на постигнатото до кое дојде Црна Гора, рече тој. Бојаниќ на прес конференција изјави дека Црна Гора гласала, како што гласала и им порача на гласачите дека изборниот пораз да не ...
  сите 42 | | | веќе видена