Вујановиќ

  во

  По двочасовната средба на лидерите на земјите учеснички на Процесот Брдо-Бриони, претседателот на РМ, Ѓорге Иванов заедно со претседателите Колинда Грабар Китановиќ, Борут Пахор, премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов како и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, ќе одржат заедничка прес конференција.На средбата чии домаќини се претседателот Иванов, претседателката на Хрватска, Грабар Китановиќ, и претседателот на Словенија, Борут Пахор, учествуваа претседателот на Србија, Александар Вучиќ, претседателот на Албанија, Илир Мета, претседателот на Црна Гора, Филип Вујановиќ, премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов, претседателот на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбговиќ, претседателот на Косово Хашим Тачи како и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск.
  сите 107 | | | веќе видена

  Подобрување на меѓусебната поврзаност во политичка, економска, инфраструктурна и безбедносна смисла во контекст на стратегијата на ЕУ за Западен Балкан е во фокусот на разговорите на состанокот на лидерите на земјите од Процесот Брдо-Бриони, кој почна денеска попладне во Скопје. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и Словенија Колинда Грабар Китаровиќ и Борут Пахор како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На двочасовниот состанок присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет Доналд Туск и Бојко Борисов премиерот на Бугарија, земја претседавач со ЕУ. По средбата на лидерите предвидено е заедничка прес-конференција да одржат Иванов, Грабар Китаровиќ, Пахор, Борисов и ...
  сите 86 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас“ попладнето во петокот започна состанокот на лидерите на земјите во ткн Процес Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС ДоналдТуск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. ...
  сите 88 | | | веќе видена

  Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС ДоналдТуск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери го надлетуваат главниот град, а има и посебен сообраќаен ...
  сите 90 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас“ попладнево почна состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС ДоналдТуск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ...
  сите 92 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас“ попладнево почна состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС Доналд Туск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ...
  сите 93 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас" попладнево почна состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес.На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов.Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС Доналд Туск.Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери го ...
  сите 100 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас“ попладнево почна состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС Доналд Туск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ...
  сите 101 | | | веќе видена

  состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС ДоналдТуск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери го надлетуваат главниот град, а има и посебен сообраќаен ...
  сите 125 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот Совет Доналд Туск како и седум претседатели и еден премиер се денеска гости на претседателот Иванов, кој е домаќин на самитот на шефовите на држави во процесот Брдо - Бриони, кој ќе се оддржи попладнево и вечерва во Ск Претседателот на Европскиот Совет Доналд Туск како и седум претседатели и еден премиер се денеска гости на претседателот Иванов, кој е домаќин на самитот на шефовите на држави во процесот Брдо - Бриони, кој ќе се оддржи попладнево и вечерва во Скопје. Официјално своето присуство го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, на Словенија Борут Пахор, на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот, во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. По тој повод денеска одреден е прв степен на ...
  сите 100 | | | веќе видена

  Во скопскиот хотел „Александар Палас“ попладнево почна состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони. Учесниците на почетокот ги пречекаа македонскиот претседател Ѓорге Иванов, како домаќин и претседателите на Хрватска и на Словенија, Колинда Грабар Ќитаровиќ и Борут Пахор, како претставници на земјите иницијатори на овој процес. На состанокот присуствуваат и претседателите на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјални гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Според агендата, предвидено е заедничка прес-конференција да одржат претседателите Иванов, Грабар Ќитаровиќ, Пахор, бугарскиот премиер Борисов и претседателот на ЕС ДоналдТуск. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ...
  сите 126 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи денеска во Скопје. Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи денеска во Скопје. Како што соопштија од кабинетот на Иванов, подготовките за состанокот, кој ќе се одржи во хотелот Александар Палас, веќе финишираат. Официјално своето присуство го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, на Словенија Борут Пахор, на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот, во Скопје ќе допатуваат и претседателот на ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи денеска во Скопје. Официјално присуството на самитот го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, на Словенија Борут Пахор, на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот, во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ќе го надлетуваат главниот град, а ќе има и посебен сообраќаен режим на неколку булевари. Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони во Скопје ќе го проследат вкупно 156 ...
  сите 181 | | | веќе видена

  Поради гостувањето на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони на состанокот чиј домаќин е македонскиот претседател Иванов, денеска во Скопје е одреден прв степен на безбедност, и тоа и од копно и од воздух. Хеликоптери го надлетуваат главниот град, а има и посебен сообраќаен режим на неколку булевари. Претседателот на Европскиот совет, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Иванов. На состанокот ќе учествуваат претседателите на Хрватска – Колинда Грабар-Ќитаровиќ, на Словенија – Борут Пахор, на Србија – Александар Вучиќ, на Црна Гора – Филип Вујановиќ, на Албанија – Илир Мета, на Косово – Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони во Скопје ќе го проследат 156 акредитирани претставници на медиумите, 116 од ...
  сите 150 | | | веќе видена

  Поради гостувањето на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони на состанокот чиј домаќин е македонскиот претседател Иванов, денеска во Скопје е одреден прв степен на безбедност, и тоа и од копно и од воздух. Хеликоптери го надлетуваат главниот град, а има и посебен сообраќаен режим на неколку булевари. Претседателот на Европскиот совет, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Иванов. На состанокот ќе учествуваат претседателите на Хрватска – Колинда Грабар-Ќитаровиќ, на Словенија – Борут Пахор, на Србија – Александар Вучиќ, на Црна Гора – Филип Вујановиќ, на Албанија – Илир Мета, на Косово – Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони во Скопје ќе го проследат 156 акредитирани претставници на медиумите, 116 од ...
  сите 149 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска, во Скопје ќе биде домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички од Процесот Брдо-Бриони. На состанокот на лидерите на земјите учеснички на Процесот Брдо-Бриони, ќе учествуваат претседателот на Република Албанија, Илир Мета, претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ, претседателот на Република Косово, Хашим Тачи, претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, претседателот на Република Хрватска, Колинда Грабар-Китаровиќ и претседателот на Црна Гора, Филип Вујановиќ. Покрај лидерите на земјите учеснички, на состаноците на Процесот Брдо-Бриони учествуваат високи гости од Европската унија, како и лидери на земји-членки на ЕУ. Почесни гости на состанокот во Скопје се претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск и претседателот на Владата на Република Бугарија, Бојко Борисов. Во фокусот на годинешниот состанок на лидерите на земјите учеснички од ...
  сите 162 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на самитот на шефовите на држави во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи попладнево и вечерва во хотелот „Александар Палас“ во Скопје. Официјално присуство на самитот го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, која е во Скопје од вчера, претседателот на Словенија, Борут Пахор, како и неговите колеги од Србија, Црна Гора, Албанија и Косово – Александар Вучиќ, Филип Вујановиќ, Илир Мета, Хашим Тачи, и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Специјален гостин на состанокот, покрај Туск, е и бугарскиот премиер Бојко Борисов. Претпладнево претседателот на Европскиот Совет, Туск, во Владата ќе има средба со премиерот Зоран Заев. Поради странските државници, безбедносната состојба во Скопје е од прв степен на готовност, со хеликоптерски надлетувања, посебен сообраќаен режим на неколку булевари и силни полициски ...
  сите 153 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи денеска во Скопје. Официјално присуството на самитот го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, на Словенија Борут Пахор, на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот, во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ќе го надлетуваат главниот град, а ќе има и посебен сообраќаен режим на неколку булевари. Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони во Скопје ќе го проследат вкупно 156 ...
  сите 155 | | | веќе видена

  Поради гостувањето на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони на состанокот чиј домаќин е македонскиот претседател Иванов, денеска во Скопје е одреден прв степен на безбедност, и тоа и од копно и од воздух. Хеликоптери го надлетуваат главниот град, а има и посебен сообраќаен режим на неколку булевари.Претседателот на Европскиот совет, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Иванов. На состанокот ќе учествуваат претседателите на Хрватска – Колинда Грабар-Ќитаровиќ, на Словенија – Борут Пахор, на Србија – Александар Вучиќ, на Црна Гора – Филип Вујановиќ, на Албанија – Илир Мета, на Косово – Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ.Како специјални гости на состанокот во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов.Состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони во Скопје ќе го проследат 156 акредитирани претставници на медиумите, 116 од ...
  сите 157 | | | веќе видена

  Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, седум претседатели и еден премиер ќе бидат гости на претседателот Ѓорге Иванов, кој е домаќин на состанокот на лидерите на земјите во Процесот Брдо-Бриони, што ќе се одржи денеска во Скопје. Како што соопштија од кабинетот на Иванов, подготовките за состанокот, кој ќе се одржи во хотелот Александар Палас, веќе финишираат. Официјално своето присуство го потврдија претседателите на Хрватска, Колинда Грабар Ќитаровиќ, на Словенија Борут Пахор, на Србија Александар Вучиќ, на Црна Гора Филип Вујановиќ, на Албанија Илир Мета, на Косово Хашим Тачи, како и претседавачот со претседателството на Босна и Херцеговина, Бакир Изетбеговиќ. Како специјални гости на состанокот, во Скопје ќе допатуваат и претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск и премиерот на Република Бугарија, Бојко Борисов. Поради гостувањето на шефовите на држави во Скопје одреден е прв степен на безбедност и тоа од копно и од воздух. Хеликоптери ќе го надлетуваат главниот град, а ќе има и посебен ...
  сите 157 | | | веќе видена