Вранишковски

  во

  – Расколот меѓу Московската патријаршија и Цариградската патријаршија фомално нема да биде на дневниот ред на вонредното заседание на Светиот архиерејски Собор ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Расколот меѓу Московската патријаршија и Цариградската патријаршија формално нема да биде на дневниот ред на вонредното заседание на Светиот архиерејски Собор ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Расколот меѓу Московската патријаршија и Цариградската патријаршија фомално нема да биде на дневниот ред на вонредното заседание на Светиот архиерејски Собор ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Не може да се постават остри паралели меѓу руско-украинскиот и македонско-српскиот црковен спор, но тоа што Цариградската патријаршија се ангажира во решавање ...
  сите 56 | | | веќе видена

  Екс митрополитот на МПЦ – ОА Јован Вранишковски, кој како српски егзарх ја преводи ПОА, во интервју за бугарскиот црковен интернет портал, „Двери“ ја објасни ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Групата “Соборно православие” која се смета за дел од пропагандата на ПОА на српскиот егзарх Јован Вранишковски попладнево излезе со јавна реакција која за ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека давањето автокефалност на овие две земји без согласност на Српската православна црква (СПЦ) би бил ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека давањето автокефалност на овие две земји без согласност на Српската православна црква (СПЦ) би бил ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека давањето автокефалност на овие две земји без согласност на Српската православна црква (СПЦ) би бил ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека давањето автокефалност на овие две земји без согласност на Српската православна црква (СПЦ) би бил ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Архиепископот на ПОА г.г. Јован Вранишковски во отворено писмо до министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, бара, полицијата да престане да врши верска ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Света Гора е штабот каде се планирале и организирале активностите против договорот со Грција. Ова го обелодени анализата на грчкиот Атенс Воис која објавува ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Единствена Македонија упати порака дека, како што велат, наметнатата игра во која расколникот Вранишковски наводно бега, а властите божем го гонат, претставува ...
  сите 27 | | | веќе видена