Воскресение

  во

  Ветераните од одбраната и безбеноста на Република Македонија, за општините Охрид, Струга и Дебрца, го искористија викендов за посета на своите колеги и ...
  | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември. Денеска е Св. бесребреници Козма и Дамјан. Во Црквата, бесребреници се нарекуваат оние ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 23 октомври. Се нарекува брат Господов затоа што му беше син на праведниот Јосиф, свршеникот на ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Задушница е... вечен помен за упокоените, молитвено да си спомниме за оние кои пред нас со вера, во вечниот живот заминале... Верата во бесмртноста на душите и ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Задушници се деновите во кои според народните верувања душите на покојните претци и блиски доаѓаат од оној свет кај своите блиски барајќи од нив храна, ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Задушници се деновите во кои според народните верувања душите на покојните претци и блиски доаѓаат од оној свет кај своите блиски барајќи од нив храна, ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Задушници се деновите во кои според народните верувања душите на покојните претци и блиски доаѓаат од оној свет кај своите блиски барајќи од нив храна, ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Задушници се деновите во кои според народните верувања душите на покојните претци и блиски доаѓаат од оној свет кај своите блиски барајќи од нив храна, ...
  сите 74 | | | веќе видена

  Денеска го празнуваме светиот маченик Лонгин стотника.Божествениот евангелист Матеј опишувајќи го страдањето на Господ вели: „А стотникот и оние што заедно со ...
  | | веќе видена

  Денеска го празнуваме светиот маченик Лонгин стотника. Божествениот евангелист Матеј опишувајќи го страдањето на Господ вели: „А стотникот и оние што заедно со ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Денеска го празнуваме светиот маченик Лонгин стотника. Божествениот евангелист Матеј опишувајќи го страдањето на Господ вели: „А стотникот и оние што заедно со ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Денеска го празнуваме светиот маченик Лонгин стотника. Божествениот евангелист Матеј опишувајќи го страдањето на Господ вели: „А стотникот и оние што заедно со ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 9-ти октомври.Денеска е Св. апостол Јаков.Син Алфеев и еден од Дванаесетте големи апостоли. Роден ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 9 октомври. Денеска е Св. апостол Јаков. Син Алфеев и еден од Дванаесетте големи апостоли. Роден ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 9-ти октомври. Денеска е Св. апостол Јаков. Син Алфеев и еден од Дванаесетте големи апостоли. Роден ...
  сите 22 | | | веќе видена