Вилијам Хејг

  во

  Во текот на последното лансирање, на 11-ти октомври, ракетата со рускиот космонаут Алексеј Овчињин и астронаутот на НАСА, Ник Хејг, доживеала хаваријата две ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Во текот на последното лансирање, на 11-ти октомври, ракетата со рускиот космонаут Алексеј Овчињин и астронаутот на НАСА, Ник Хејг, доживеала хаваријата две ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Принцезата Шарлот привлекува внимание каде и да се појави, а досега покажа дека сериозно ја сфаќа својата "улога" и гордо позира и ги поздравува луѓето каде и ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Принцезата Шарлот го привлекува вниманието каде и да се појави. Досега повеќе пати покажала дека сериозно ја сваќа улогата во кралското семејство и гордо знае ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Принцезата Шарлот го привлекува вниманието каде и да се појави. Досега повеќе пати покажала дека сериозно ја сваќа улогата во кралското семејство и гордо знае ...
  сите 9 | | | веќе видена

  „Сцената е поставена” за Италија да ја напушти ЕУ бидејќи неуспехот на Брисел да ги исполни ветувањата кон италијанскиот народ значи дека тие ќе се повлечат од ...
  сите 89 | | | веќе видена

  „Сцената е поставена” за Италија да ја напушти ЕУ бидејќи неуспехот на Брисел да ги исполни ветувањата кон италијанскиот народ значи дека тие ќе се повлечат од ...
  сите 89 | | | веќе видена

  На покана на Федералната канцеларија за надворешни работи на Германија и Кербер Фондацијата, министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска денеска во Берлин учествуваше на Форумот за надворешна политика, посветен на иднината на Европа и релациите со Русија и Кина, информираат од секторот за комуникации во Министерството за одбрана. Форумот го отвори министерот за надворешни работи на Германија, Сигмар Габриел. На панелот насловен „Линии на одбрана – обезбедување на Европа и нејзиното соседство“, говореа министерката Шекеринска, поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмунсен, претседателот на Советот на федералниот комитет за надворешни работи на Руската Федерација. Константин Косачев и пратеникот Микаел Георг Линк. Шекеринска во рамките на дискусијата за европската безбедност и одбрана се осврна на безбедносните предизвици на Македонија, на регионот, но и состојбата во Украина и можностите за нејзино решавање користејќи ги научените лекции на Балканот. „Граѓаните на ...
  сите 20 | | | веќе видена

  На покана на Федералната канцеларија за надворешни работи на Германија и Кербер Фондацијата, министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска денеска во Берлин учествуваше на Форумот за надворешна политика, посветен на иднината на Европа и релациите со Русија и Кина, информираат од секторот за комуникации во Министерството за одбрана. Форумот го отвори министерот за надворешни работи на Германија, Сигмар Габриел. На панелот насловен „Линии на одбрана – обезбедување на Европа и нејзиното соседство“, говореа министерката Шекеринска, поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмунсен, претседателот на Советот на федералниот комитет за надворешни работи на Руската Федерација. Константин Косачев и пратеникот Микаел Георг Линк. Шекеринска во рамките на дискусијата за европската безбедност и одбрана се осврна на безбедносните предизвици на Македонија, на регионот, но и состојбата во Украина и можностите за нејзино решавање користејќи ги научените лекции на Балканот. „Граѓаните на ...
  сите 22 | | | веќе видена

  По покана на Федералната канцеларија за надворешни работи на Германија и Фондацијата „Кербер“, министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска, денеска во Берлин учествуваше на Форумот за надворешна политика, посветен на иднината на Европа и релациите со Русија и Кина, информираат од секторот за комуникации во Министерството за одбрана. Форумот го отвори министерот за надворешни работи на Германија, Сигмар Габриел. На панелот со наслов „Линии на одбрана – обезбедување на Европа и нејзиното соседство“ говореа министерката Шекеринска, поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен, претседателот на Советот на федералниот комитет за надворешни работи на Руската Федерација, Константин Косачев, и пратеникот Микаел Георг Линк. Шекеринска во рамките на дискусијата за европската безбедност и одбрана се осврна на безбедносните предизвици на Македонија, на регионот, но и на состојбата во Украина и можностите за нејзино решавање користејќи ги научените лекции на Балканот. „Граѓаните на ...
  сите 25 | | | веќе видена

  На покана на Федералната канцеларија за надворешни работи на Германија и Кербер Фондацијата, министерката за одбрана на Република Македонија, Радмила Шекеринска денеска во Берлин учествуваше на Форумот за надворешна политика, посветен на иднината на Европа и релациите со Русија и Кина. Форумот го отвори министерот за надворешни работи на СР Германија, Сигмар Габриел. На панелот насловен „Линии на одбрана – обезбедување на Европа и нејзиното соседство“, говореа министерката Шекеринска, поранешниот генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмунсен, претседателот на Советот на федералниот комитет за надворешни работи на Руската Федерација Константин Косачев и пратеникот Микаел Георг Линк. Министерката Шекеринска во рамките на дискусијата за европската безбедност и одбрана се осврна на безбедносните предизвици на Македонија, на регионот, но и состојбата во Украина и можностите за нејзино решавање користејќи ги научените лекции на Балканот. -Граѓаните на Република Македонија за прв пат, во два изборни циклуси ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Поранешниот британски министер за надворешни работи Вилијам Хејг изјави денеска дека постои реална закана, Брегзит да се претвори во „најголемото економско, дипломатско и уставно заплеткување„ во поновата британска историја, со несогледливи последици за Британија , за владата, како и за самиот процес за напуштање на ЕУ.Во авторски текст во „Дејли Телеграф“ Хејг вели дека ваквата закана се појави од моментот кога британските гласачи на последните парламентарни избори од 8 јуни, одбија да им дадат мнозинство на министрите во владата кои веке ги започнаа преговорите за извлекување на земјата од ЕУ, иако претходно се согласија Британија да ја напушти Унијата.Потенцијалната закана од целосното заплеткување околу Брегзит, според Хејг е причината што голем број луге од светскиот бизнис и политичари го прашуваат – како Британија ќе се справи со референдумот за ЕУ.– Луѓето надвор често ме прашуваат дали може да се случи да исчезне волјата за заминување од Унијата, пишува Хејг во својот напис, потсетувајќи дека сето ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Поранешниот британски министер за надворешни работи Вилијам Хејг предупреди дека излегувањето на Велика Британија од ЕУ ќе има негативен одраз врз позицијата на земјата во европската политика. – Брегзит, без сомнеж, ќе и наштети на Британија во нејзината соработка со другите во ЕУ, околу прашањата поврзани со надворешната политика и со британските можности да влијае врз случувањата во светот, изјави Хејг во Поткомитетот за надворешни работи на Горниот дом на Парламентот во Лондон. Според него, Велика Британија ќе се најде во ситуација да ги потикнува земјите од Балканот да се приклучуваат во ЕУ и на тој начин да биде во улогата на фактор кој ќе помага за стабилизација на европскиот континент, а во исто време да води преговори со Брисел околу напуштањето на Унијата. Тој оценува дека ваквата политика на Балканот ќе ја прави Велика Британија еден од факторите во креирањето на политиката во Европа, но сепак Брегзитпт сигурно ќе му наштети на британското делување со другите во ЕУ кога станува збор за надворешната ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Поранешниот британски министер за надворешни работи Вилијам Хејг предупреди дека излегувањето на Велика Британија од ЕУ ќе има негативен одраз врз позицијата на земјата во европската политика. - Брегзит, без сомнеж, ќе и наштети на Британија во нејзината соработка со другите во ЕУ, околу прашањата поврзани со надворешната политика и со британските можности да влијае врз случувањата во светот - изјави Хејг во Поткомитетот за надворешни работи на Горниот дом на Парламентот во Лондон. Според него, Велика Британија ќе се најде во ситуација да ги потикнува земјите од Балканот да се приклучуваат во ЕУ и на тој начин да биде во улогата на фактор кој ќе помага за стабилизација на европскиот континент, а во исто време да води преговори со Брисел околу напуштањето на Унијата. Тој оценува дека ваквата политика на Балканот ќе ја прави Велика Британија еден од факторите во креирањето на политиката во Европа, но сепак Брегзитпт сигурно ќе му наштети на британското делување со другите во ЕУ кога станува збор за ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Поранешниот британски министер за надворешни работи Вилијам Хејг предупреди дека излегувањето на Велика Британија од ЕУ ќе има негативен одраз врз позицијата на земјата во европската политика.– Брегзит, без сомнеж, ќе и наштети на Британија во нејзината соработка со другите во ЕУ, околу прашањата поврзани со надворешната политика и со британските можности да влијае врз случувањата во светот, изјави Хејг во Поткомитетот за надворешни работи на Горниот дом на Парламентот во Лондон.Според него, Велика Британија ќе се најде во ситуација да ги потикнува земјите од Балканот да се приклучуваат во ЕУ и на тој начин да биде во улогата на фактор кој ќе помага за стабилизација на европскиот континент, а во исто време да води преговори со Брисел околу напуштањето на Унијата.Тој оценува дека ваквата политика на Балканот ќе ја прави Велика Британија еден од факторите во креирањето на политиката во Европа, но сепак Брегзитпт сигурно ќе му наштети на британското делување со другите во ЕУ кога станува збор за надворешната ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Поранешниот британски министер за надворешни работи Вилијам Хејг предупреди дека излегувањето на Велика Британија од ЕУ ќе има негативен одраз врз позицијата на земјата во европската политика. – Брегзит, без сомнеж, ќе и наштети на Британија во нејзината соработка со другите во ЕУ, околу прашањата поврзани со надворешната политика и со британските можности да влијае врз случувањата во светот, изјави Хејг во Поткомитетот за надворешни работи на Горниот дом на Парламентот во Лондон. Според него, Велика Британија ќе се најде во ситуација да ги потикнува земјите од Балканот да се приклучуваат во ЕУ и на тој начин да биде во улогата на фактор кој ќе помага за стабилизација на европскиот континент, а во исто време да води преговори со Брисел околу напуштањето на Унијата. Тој оценува дека ваквата политика на Балканот ќе ја прави Велика Британија еден од факторите во креирањето на политиката во Европа, но сепак Брегзитпт сигурно ќе му наштети на британското делување со другите во ЕУ кога станува збор за надворешната ...
  сите 32 | | | веќе видена