Велики

  во

  Денес е Велики петок, ден од Страдалната седмица, христијански празник на денот кога е распнат Исус Христос. Денес е неработен ден за сите граѓани од ...
  сите 183 | | | веќе видена

  Велипеток се вика и Распет петок зашто на овој ден е распнат Исус Христос. Поради тоа овој ден се смета за најтежок празник во годината, тогаш не се работи ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Апостолот на љубовта, Јован, на светот му напиша нова историја. Историја не на страсти и смрт, но на вистински живот, велејќи: Бог толку во возљуби светот, што ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Утре е Велики Петок- ден од Страдалната Седмица, христијански празник на денот кога е распнат Исус Христос. Овој ден е посветен на спомнувањето на осудувањето ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Денес е Велики четврток, ден кога се вапцуваат велигденските јајца. . Денес, четвртокот од таа оваа недела која се анрекува Страдална недела на Христовиот ...
  сите 58 | | | веќе видена

  Велики Петок е денот кога Исус Христос бил осуден, распнат на крст и погребан. Затоа, ова е денот кога се практикува најстрог пост. На овој ден, постот треба ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Денеска е Велики Четврток кога традиционално во православните христијански домови домаќинската бојадисува велигденски јајца. Овој обичај го практикува и нашата ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Денес е Велики четврток. Главен обичај што се изведува на овој ден и со посебно внимание е вапцувањето на велигденските јајца. Според обичајот најпрвин се ...
  сите 58 | | | веќе видена

  На Велики четврток се фарбаат велигденските јајца, а главното прашање кое се поставува е што се прави со првото јајце од минатата година кое домаќинките го ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Убаво украсени велигденски јајца, традиционална храна, многу декорации во духот на најголемиот христијански празник Велигден, а произведени од вредните раце на ...
  сите 16 | | | веќе видена