Велигден

  во

  Е порано славите поинаку се славеа. Ќе ти дојт пола град на слава ама не седеа многу луѓето. Ќе дојдат, ќе поседат и ќе си одат. Столој само неколку ќе ти ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Следните 2 неработни дена за православните христијани се петок, 26 април, но и понеделник 29 април кој е неработен за сите граѓани по повод Велигден. Ова се ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Парите ги даваат активисти за заштита на животната средина, а за да ги добие Папата би требало годинешните велигденски пости да ги истера вегански, што би му ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Еден Велигден баба ми печеше јагне за целото семејство. Тоа беше мојот прв Велигден каде што јас ќе пробам јагнешко месо, ама најважно е како го пробав. Мајка ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Кога ќе сакате добро да се забавувате, како во старите добри времиња, доволно е да направите неколку или само една работа од нашата листа што ќе го подобри ...
  сите 2 | | | веќе видена

  • 17 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар • 01 мај (понеделник), Ден на трудот, • 24 мај (среда) „Св. Кирил и ...
  сите 3 | | | веќе видена

  1 февруари 2019 1328.- Роден е францускиот крал Шарл Четврти Убавиот, последниот директен потомок на династијата Капет на престолот на Франција, кој воедно ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Следните 2 неработни дена за православните христијани се петок, 26 април, но и понеделник 29 април кој е неработен за сите граѓани по повод Велигден. Ова се ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Бројот на починати од грип во Хрватска секој ден расте и поради компликации од вирусот досега животот го загубија дури 35 лица. Станува збор за најголем број ...
  сите 96 | | | веќе видена

  Бројот на починати од грип во Хрватска секој ден расте и поради компликации од вирусот досега животот го загубија дури 35 лица. Станува збор за најголем број ...
  сите 97 | | | веќе видена