Велешкиот

  во

  Пред 3 години петмина ентузијасти: Игор Маџов, Дејан Алексов, Виктор Дано, Наташа Лазаровска и Ева Пиперевска, официјално ја основаа Startup Macedonia . ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Вчера попладне на фудбалското игралиште на екипата на ФК „Превалец“ паднала топола. Инцидентот се случил околу 18.30 часот кога на теренот во велешката населба ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Основниот кривичен суд во Скопје соопшти дека на обвинетиот Владимир Панчевски ќе му се суди во велешкиот суд поради непристрасност. „Судот достави решение со ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Основниот кривичен суд во Скопје соопшти дека на обвинетиот Владимир Панчевски ќе му се суди во велешкиот суд поради непристрасност.„Судот достави решение со ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Основниот кривичен суд во Скопје соопшти дека на обвинетиот Владимир Панчевски ќе му се суди во велешкиот суд поради непристрасност. – Судот достави решение со ...
  сите 58 | | | веќе видена

  Основен кривичен суд – Скопје нема да му суди на поранешниот претседател на овој суд, Владимир Панчевски по предметот за злоупотреба на службената положба и ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Основниот кривичен суд во Скопје соопшти дека на обвинетиот Владимир Панчевски ќе му се суди во велешкиот суд поради непристрасност. „Судот достави решение со ...
  сите 63 | | | веќе видена

  Случајот во кој беше поднесено обвинение за Владимир Панчевски нема да го води скопскиот Кривичен суд, туку судот во Велес, одлучи Апелација. На, Панчевски со ...
  сите 66 | | | веќе видена

  МАНУ и Албанската академија на наукитѕе и уметностите, од напролет, ќе почнат да реализираат неколку значајни, заеднички, научно – истражувачки проекти, од кои ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во општина Велес во тек се повеќе градежни и други проекти и активности, со цел подобрување на условите на наставата во основните и средни училишта во градот и ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Коста Рацин, во македонската и Никола Ѓерѓ Миѓени, во албанската литература, се првенци на европската модерна во овој дел на Балканот. Не случајно Рацин е ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Охрид, 27. јули 2019 (ИНПРЕС) – Коста Рацин, во македонската и Никола Ѓерѓ Миѓени, во албанската литература, се првенци на европската модерна во овој дел на ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Коста Рацин, во македонската и Никола Ѓерѓ Миѓени, во албанската литература, се првенци на европската модерна во овој дел на Балканот. Не случајно Рацин е ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Како пратеник кој што доаѓа и е избран од градот Велес сакам да го искажам моето длабоко разочарување и револт по веста дека се прекинува седумнаесет годишната ...
  сите 16 | | | веќе видена