Велес

  во

  Скопје, 8 јануари 2019 (МИА) – „ Како Министерство за здравство одговараме за квалитетот на МРП вакцините и критериумите за нивна набавка. Ќе преземеме се што ...
  сите 103 | | | веќе видена

  Вкупно 67 вакцини МРП со погрешни декларации биле испорачани во здравствените домови во Скопје, Велес, Свети Николе и Демир Хисар, а дистрибутерот ...
  сите 105 | | | веќе видена

  Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска изјави дека кај само еден отсто од вкупниот број увезени МРП вакцини, имало проблем со декларациите, на кои бил ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Министерот за здравство, Венко Филипче денеска на прес-конференција изјави дека кај 1% на вакцини имало проблеми со декларации. Вели дека вакви вакцини се ...
  сите 76 | | | веќе видена

  Министерот за здравство Венко Филипче, денеска одржа нова прес конференција на која се зборуваше за актуелната тема за вакцините. Вчера Министерството за ...
  сите 107 | | | веќе видена

  17 здруженија за заштита на животните од РМ бараат измени и дополнувања на Законот за заштита и благосостојба на животните кој е во собраниска процедура и ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Со швајцарски пари Велес ќе гради пристапни патеки за лицата со ограничена мобилност. Ова е резултат на едномесечниот процес на одлучување на повеќе категории ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на дежурните екипи на ...
  сите 348 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика соопшти дека унапредувањето на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост било и останува ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Со новиот Закон за социјална заштита се воведуваат две целосно нови услуги за лицата со попреченост Лична асистенција и услугата Домашна нега. Правото за ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика соопшти дека унапредувањето на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост било и останува ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Унапредување на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост беше и останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика и ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Унапредување на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост беше и останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика и ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Унапредување на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост беше и останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика и ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Унапредување на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост беше и останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика и ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика соопшти дека унапредувањето на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост било и останува ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика соопшти дека унапредувањето на правата и овозможување подобри услови за лицата со попреченост било и останува ...
  сите 25 | | | веќе видена