Василево

  во

  Во Струмичко е намален бројот на тутунопроизводители во споредба со лани. Во 2018 година биле пријавени 2.750 производители на тутун, а оваа година се издадени ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Министерот за земјоделство Љупчо Николовски соопшти дека денеска имал плодна дискусија со земјоделците во струмичките села Пиперево и Василево. - Работно со ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Надлежните институции очекуваат при крај на годинешната жетва и почетокот на есенската сеидба земјоделците да можат да ја користат мерката за субвенционирана ...
  сите 30 | | | веќе видена

  – Целта е да се олесни производството на земјоделците и да им се намалат трошоците за механизацијата, истакна министерот за земјоделство, шумарство и ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Општините се заинтересирани за заштеда на енергија преку енергетско улично осветлување. Дваесетина локални самоуправи се пријавиле за учество во првата фаза од ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Општините преку проект финансиран од Европската унија ќе имаат можност наредните 18 маесеци да обезбедат енергетско ефикасно улично осветлување, мали ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Државната комисија за спречување на корупцијата на денешната седница продолжи со разгледување на случајот со вработувањето на Жарко Симевски, в.д. директор на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе покрене прекршочна постапка против пратеничката Тања Ковачев која не го запазила периодот од 30 дена ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе покрене прекршочна постапка против пратеничката Тања Ковачев која не го запазила периодот од 30 дена ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Антикорупционерите во постапката за утврдување непотизам при вработувањето на сопругот на Ковачев не утврдија дека пратеничката имала влијание, но затоа ја ...
  сите 39 | | | веќе видена