Василакис

  во

  Националниот координатор за НАТО и истакнат член на СДСМ, Стево Пендаровски го призна поразот на владата на Заев при преговорите со Грција за промена на името ...
  сите 62 | | | веќе видена

  Васко Наумовски, официјалниот преговарач на Македонија во спорот за името со Грција, не бил на потпишувањето на договорот во Преспа помеѓу Скопје и Атина, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Васко Наумовски, официјалниот преговарач на Македонија во спорот за името со Грција, не бил на потпишувањето на договорот во Преспа помеѓу Скопје и Атина, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Официјалниот преговарач на Македонија во спорот за името со Грција, Васко Наумовски не присуствувал на потпишувањето на Договорот во Преспа, тврди „Експрес“. ...
  сите 5 | | | веќе видена

  На средбата во грчкото село Нивици македонската страна направила сериозен дипломатски гаф откако таму не го поканила официјалниот македонски преговорач во ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Ниту двата часа денеска, ниту вчерашните шест не донесоа суштински напредок во преговорите за спорот за името. Немаме финален договор, двајцата министри си ги ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Ниту двата часа денеска, ниту вчерашните шест не донесоа суштински напредок во преговорите за спорот за името. Немаме финален договор, двајцата министри си ги ...
  сите 569 | | | веќе видена

  По која ќе стане појасно – дали процесот може наскоро да финишира по целосно спротивставените позиции, со кои праговарачите дојдоа на Ист Ривер. Македонската ...
  сите 163 | | | веќе видена

  Со целосно спротивставени позиции, министрите Димитров и Коѕијас ја почнуваат новата рунда преговори во Њујорк. Македонската страна е уверена дека последниот ...
  сите 455 | | | веќе видена