Управниот

  во

  Посочуваат дека селекцијата била транспарентна и сеопфатна и траела цела години за да се изберат најдобрите кандидати. – Доколку Академијата не ги испочитуваше ...
  сите 23 | | | веќе видена

  14 кандидати преку отворено писмо до медиумите се жалат дека биле тргнати од конечната ранг листа, иако биле рангирани од 40-до 60 место на положени. Велат ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Има ли нерегуларности во изборот на 60 слушатели во седмата генерација на Академијата за судии и јавни обвинтели “Павел Шатев” ? 14 кандидати преку отворено ...
  сите 23 | | | веќе видена

  16 кандидати Македонци за прием на слушатели на Академијата за судии и јавни обвинители, обвинуваат дека се дискриминирани на национална основа откако не се ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев” во денешното соопштение наведува дека при составување на ранг листата на слушатели за прием во почетна ...
  сите 23 | | | веќе видена

  ТТК Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. „За независен ...
  сите 4 | | | веќе видена

  ДУИ во која било форма се обидува да ги злоупотреби своите овластувања и службени позиции за политички цели. И покрај изборната кампања, ДУИ не престана да ги ...
  сите 5 | | | веќе видена

  „ДУИ во која било форма се обидува да ги злоупотреби своите овластувања и службени позиции за политички цели. И покрај изборната кампања, ДУИ не престана да ги ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Сите пет приговори на изборот за ректор на УКИМ, доставени од тројцата кандидати редовните професори Петар Атанасов, Драги Димитриевски и Вујица Живковиќ, беа ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Пет приговори доставија тројца кандидати за ректор на УКИМ кои Универзитетската изборна комисија ги прогласи за неосновани. Приговорите ги доставија редовните ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Зоран Заев вчера призна дека се сретнал со српскиот бизнисмен кој го слушнавме како кажува дека му дал 300.000 евра. Заев мора да собере храброст и да каже за ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Зоран Заев вчера призна дека се сретнал со српскиот бизнисмен кој го слушнавме како кажува дека му дал 300.000 евра. Заев мора да собере храброст и да каже за ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Иако имаме признание од Заев дека остварил контакт со бизнисменот Дака, ЈО молчи и не презема ништо. ЈО наместо да го викне Заев и Дака, да ги земе нивните ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Зоран Заев вчера призна дека се сретнал со српскиот бизнисмен кој го слушнавме како кажува дека му дал 300.000 евра. Заев мора да собере храброст и да каже за ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Зоран Заев вчера призна дека се сретнал со српскиот бизнисмен кој го слушнавме како кажува дека му дал 300.000 евра. Заев мора да собере храброст и да каже за ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Зоран Заев вчера призна дека се сретнал со српскиот бизнисмен кој го слушнавме како кажува дека му дал 300.000 евра. Заев мора да собере храброст и да каже за ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Директорката од изминативе две години на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Гена Теодосиевска е реизбрана на функцијата, и доби мандат ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Женскиот фудбалски клуб ,,Каменица Саса” е шампион во Првата женска фудбалска лига во државата за сезоната 2019/2020. Управниот одбор на ФФМ денеска донесе ...
  сите 54 | | | веќе видена

  Европската шаховска унија (ЕКУ) соопшти дека на состанокот на управниот одбор од 27 јуни (одржан по пат на телеконференција) биле донесени повеќе одлуки кои ќе ...
  сите 2 | | | веќе видена