УО

  во

  Владата на Република Северна Македонија на денешната седница, со која претседаваше премиерот Заев, донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Владата на денешната седница донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача разрешување, односно отповикување на директори ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Владата на денешната седница со која претседаваше премиерот Зоран Заев, донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Владата на денешната седница со која претседаваше премиерот Зоран Заев, донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Очекуваната владина „метла“ зафати по еден член на Управните или надзорните одбори на државните институции, додека за остнатите, како ЕЛЕМ и МЕПСО е дадена ...
  сите 31 | | | веќе видена

  – Од денеска ќе почне постапка на именување на новите носители на државни функции, дел преку надзорни одбори, дел преку ресорни министри кои имаат можност да ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Премиерот Зоран Заев денеска на Владата ќе и предложи разрешување на досегашни директори, заменици, раководители на институции и членови на управни одбори, а ...
  сите 42 | | | веќе видена