Универзитетскиот

  во

  – Во 1929 година е потпишано меѓународно протестно писмо за ослободување од затвор на ПАНКО БРАШНАР – стариот велешки револуционер и мој сограѓанин. ...
  сите 15 | | | веќе видена

  – Во 1929 година е потпишано меѓународно протестно писмо за ослободување од затвор на ПАНКО БРАШНАР – стариот велешки револуционер и мој сограѓанин. ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Предлог – буџетот за следната година е доставен до Собранието. Тој предвидува раст од 3.2% и дефицит од 2.5%, а само за камати да бидат потрошени 149 милиони ...
  сите 232 | | | веќе видена

  Буџетот за 2019 повеќе е социјален отколку развоен, вели во економскиот магазин за Алфа универзитетскиот професор Сашо Кожухаров. Според него, задолжувањето ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Буџетот за 2019 повеќе е социјален отколку развоен, вели во економскиот магазин за Алфа универзитетскиот професор Сашо Кожухаров. Според него, задолжувањето ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Барањето на азил во Унгарија и бегството на поранешниот премиер Никола Груевски е сериозен удар на владеење на правото, коментираше универзитетскиот професор ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Познавачите на правните прашања, велат дека барањето на Никола Груевски за политички азил е неосновано бидејќи правните органи на Македонија не го прогонуваат ...
  сите 70 | | | веќе видена

  Кој му помогна? Кој е одговорен и кој дозволи бегство на поранешниот премиер Никола Груевски? Дали неговото бегство е резултата на политички пазар на власта? ...
  сите 154 | | | веќе видена

  Аналитичарите ги отфрлаат сомнежите дека бегството на екс премиерот, Никола Груевски во Унгарија е подготвено сценарио меѓу власта и опозицијата заради ...
  сите 70 | | | веќе видена

  НОВИНАРСКИ ОСВРТ НА МОДЕЛИТЕ ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСНИОТ СЕКТОР (3) Поради големото значење на реформите од областа на безбедноста и високиот степен ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Не сакаме никаква поврзаност со националистички движења, ниту со русинот, кој не злоупотреби за сопствена слава. Неговото политичко движење нема никаква ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Поради големото значење на реформите од областа на безбедноста и високиот степен на јавен интерес за претстојните системски промени од оваа област, „Нова ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во прашање ње тема која веќе со децении ги збунува експертите, а сега конечно е откриено како и зошто ракот толку брзо се шири низ човековото тело. Туморите ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ ќе отвори Центар за пренос на знаења и технологии. Искуствата ќе ги црпат од полскиот Политехнички универзитет од Гдањск, ...
  сите 4 | | | веќе видена