Унијата

  во

  Италија постојано ги поддржува стратешки цели на Македонија за членство во ЕУ и НАТО, и на нејзина иницијатива ќе биде одржан вонреден состанок на Советот за ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Високата политика треба да се остави во Брисел, а Делегацијата на ЕУ останува тука, без оглед дали земјава добила или не датум за почеток на преговори со ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Проширувањето на Унијата ќе биде формално на агендата на средбата на министрите за надворешни и европски работи на ЕУ, што ќе се одржи на 19 ноември во Брисел, ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Високата политика треба да се остави во Брисел, а Делегацијата на ЕУ останува тука, без оглед дали земјава добила или не датум за почеток на преговори со ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Во Рим, претседателот Пендаровски на официјална церемонија беше пречекан од страна на претседателот на Република Италија, Серџо Матарела. Двајцата претседатели ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во рамки на официјалната посета на Република Италија денеска во Рим имаше средба со сенаторот ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на официјалната посета на Република Италија денеска во Рим, оствари средба со сенаторот Еторе Личери, претседател на ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Италија постојано ги поддржува стратешки цели на Македонија за членство во ЕУ и НАТО, и на нејзина иницијатива ќе биде одржан вонреден состанок на Советот за ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во рамки на официјалната посета на Република Италија денеска во Рим, оствари средба со ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Но, како што анализираат дел од поранешните дипломати, е добра шанса францускиот лидер директно да ја изложи визијата – дали и кога Македонија може да се ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Но, како што анализираат дел од поранешните дипломати,  е добра шанса францускиот лидер директно да ја изложи визијата – дали и кога Македонија може да се ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска престојува во официјална посета на Република Италија. Во Рим, претседателот ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Прифатена е иницијативата на Република Италија за вонреден состанок на Советот за општи работи на Европската унија на којшто повторно ќе се отвори прашањето за ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот Стево Пендаровски денеска престојува во официјална посета на Република Италија. Во Рим, претседателот Пендаровски на официјална церемонија беше ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска престојува во официјална посета на Република Италија. Во Рим, претседателот ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска престојува во официјална посета на Република Италија. Во Рим, претседателот ...
  сите 729 | | | веќе видена

  Во Фонд за иновации и технолошки развој денеска беа презентирани девет проекти за намалување на загадувањето на воздухот, поддржани преку три различни програми ...
  сите 67 | | | веќе видена