Унијата

  во

  Европскиот парламент одобри воведување на нови правила за вградување на безбедносни технологии во новите, а нешто подоцна и во постоечките автомобили. Според ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Оваа недела беше усвоена позицијата на Европскиот Парламент за рамката за истражување и развој со новата програма „Поглед на Европа“, од која за кластерот ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Професорката Гордана Силјановска Давкова влезе во трка за претседател како независен кандидат поддржан од ВМРО-ДПМНЕ но, добар дел од либералите не и дадоа ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Северна Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за ...
  | | веќе видена | слични

  Република Северна Македонија и Албанија во јуни да добијат датум за отпочпнување на преговорите со ЕУ очекува високата претставничка на ЕУ, Фредерика Могерини ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Поради отсуството на реформи Македонија застранува од евроинтегративниот пат. Во прашање е доведен најавениот датум за старт на преговори за членство во ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Би била голема стратешка грешка и пример за кратковидост ако Брисел не донесе одлука за покренување на пристапните преговори со Скопје и Тирана, порача ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Шефицата на дипломатијата на Европската Унија Ф едерика Могерини во своето завршно обраќање пред Европскиот парламент ги истакна успесите на надворешната ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за членство во ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Северна Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Северна Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Северна Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Федерика Могерини очекува Северна Македонија и Албанија во јуни да ги почнат преговорите за ...
  сите 38 | | | веќе видена