Украина

  во

  „Алкалоид“ во периодот јануари-септември годинава оствари позитивни финансиски резултати и забележа раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на ...
  сите 89 | | | веќе видена

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска во просториите на Министерството се сретна со амбасадорката на Украина во Република Македонија Наталија ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Продлабочувањето на досегашната меѓусебна соработка, особено во областите на миграцијата, организираниот криминал и корупцијата, тероризмот, како и борбата ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Фармацевтската компанија Алкалоид во период од први јануари до 30-ти септември оваа година оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 587.393.000 денари, ...
  сите 83 | | | веќе видена

  Ќе ја продлабочиме досегашната меѓусебна соработка, особено во областите на миграцијата, организираниот криминал и корупцијата, тероризмот, како и борбата ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Бугарската министерка за правда Цецка Цачева кажа дека на над 750 лица им е откажано издавањето уверение за бугарско потекло во последните година дена, ...
  сите 57 | | | веќе видена

  По избувнување на скандалот со поткуп и мито за издавање на бугарски државјанства, поранешниот бугарски конзул во Битола , Наум Кајчев, решението на проблемот ...
  сите 58 | | | веќе видена

  Според првичните резултати од истрага на бугарското обвинителство, Петар Харалампиев, Претседател на Државната агенција за Бугарите во странство, беше обвинет ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Претседателот на Државната агенција за Бугарите во странство Петар Харалампиев е обвинет како шеф на организирана криминална група за корупциски и други ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Бугарската министерка за правда Цецка Цачева кажа дека на над 750 лица им е откажано издавањето уверение за бугарско потекло во последните година дена, ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Продлабочувањето на досегашната меѓусебна соработка, особено во областите на миграцијата, организираниот криминал и корупцијата, тероризмот, како и борбата ...
  сите 18 | | | веќе видена

  22 државни службеници се приведени во Бугарија, под сомнение дека издавале фалсификувани уверенија за бугарско потекло. Мегу приведените е и претседателот ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Бугарски државни службеници за 5 000 илјади евра издавале потврди за бугарско потекло на државјани од земји што се надвор од Европската Унија врз основа на што ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Бугарски државни службеници за 5 000 илјади евра издавале потврди за бугарско потекло на државјани од земји што се надвор од Европската Унија врз основа на ...
  сите 62 | | | веќе видена

  Министерката за правда, Цецка Цачева најави дека под итно, до крајот на годинава, ќе има промени во законот за издавање бугарски државјанста за да се ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Околу 20 лица се притворени во Бугарија за продажба на бугарски пасоши за граѓаните на Украина, Молдавија и Македонија. Шефот на одделот за бугарската ...
  сите 64 | | | веќе видена