Украина

  во

  Пратениците на ВМРО објавија нова законска иницијатива, што предвидува воведување на нов личен документ за луѓето со бугарско потекло, кои живеат надвор од ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Mеѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Според пописот во Отоманската империја, во 1830-те години во рамките на ова царство немало Бугари (Voulgaros), туку имало попишано 230.000 Татари (во Европска ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Политичари и соработници на Демократската партија на Молдавија која ја предводеше владата која во петокот претходно објави дека минува во опозиција и дека ја ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Со седиште во Виена, новата канцеларија ќе помогне во одржувањето на блиски релации со четирите земји, како и со донаторите, меѓународните институции, ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ќе отвори нова регионална канцеларија на резидентен претставник за зајакнување на односите со Албанија, Косово, Црна Гора и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Европската куќа на фудбалот (УЕФА) ќе отвори дисциплинска процедура против Бугарија поради навредливи скандирања на навивачите на дуелот против Косово. Дел од ...
  сите 2 | | | веќе видена