Трајан Басеску

  во

  Обвинителката од која стравуваше цела Романија, Лаура Кодруца Ковеси, повеќе не е на чело на Специјалното јавно обвинителство (ДНА). Романскиот претседател, ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Обвинителката од која стравуваше цела Романија, Лаура Кодруца Ковеси, повеќе не е на чело на Специјалното јавно обвинителство (ДНА). Романскиот претседател, ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Мошне слична ситуација на таа со инквизијата во Македонија во што се вмешана Владата на Заев и СЈО на Катица Јанева, има и во Романија. Но, тамошниот Уставен ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Мошне слична ситуација на таа со инквизијата во Македонија во што се вмешана Владата на Заев и СЈО на Катица Јанева, има и во Романија. Но, тамошниот Уставен ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Поранешниот романски претседател Трајан Басеску, кој учествува на голем митинг во Кишињев по повод 100-годишнината од обединувањето на Бесарабија и Романија во ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Поранешниот романски претседател Трајан Басеску, кој учествува на голем митинг во Кишињев по повод 100-годишнината од обединувањето на Бесарабија и Романија во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  На студ и снег околу 100.000 Романци протестираа за независноста на судството – и против владејачката Социјалдемократска партија (ПСД), пишува Дојче веле . ...
  сите 2 | | | веќе видена

  На студ и снег околу 100.000 Романци протестираа за независноста на судството - и против владејачката Социјалдемократска партија (ПСД). АЦ/ДЦ и Андре Рије на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Израелската полиција го приведе рударскиот тајкун Бенјамин Штајнмец заради основано сомнение за измами оваа недела заедно со уште тројца бизнисмени. Тој е осомничен дека со лажни дозволи вршел операции на перење пари поврзани со рударска операција во Гвинеја. Според израелскиот весник Харец во домот на милијардерот Штајнмец и неговите соработници бил извршен претрес. Меѓу приведените е и Тал Силберштајн кој беше близок до поранешниот романски претседател Трајан Басеску, екс премиерот Адријан Настасе и исто така поранешниот романски премиер Калин Попески Тарицеану. Сите уапсени се товарат за корупција во која се инволвирани високи романски претставници, а во моментов им се суди во отсуство во Романија. Штајменц е сопственик на конгломератот Кунико Ресорсис екслоатира фероникел и е сопственик на македонскиот рударски комбинат ФЕНИ и косовкиот ЊуКо Фероникели, а ја поседува и Габриел Ресорсис компанијата која бара дозвола за експлоатација на злато во Романија каде исто така е под истрага на телата за борба со ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Израелската полиција го приведе рударскиот тајкун Бенјамин Штајнмец заради основано сомнение за измами оваа недела заедно со уште тројца бизнисмени. Тој е осомничен дека со лажни дозволи вршел операции на перење пари поврзани со рударска операција во Гвинеја. Според израелскиот весник Харец во домот на милијардерот Штајнмец и неговите соработници бил извршен претрес. Меѓу приведените е и Тал Силберштајн кој беше близок до поранешниот романски претседател Трајан Басеску, екс премиерот Адријан Настасе и исто така поранешниот романски премиер Калин Попески Тарицеану. Сите уапсени се товарат за корупција во која се инволвирани високи романски претставници, а во моментов им се суди во отсуство во Романија. Штајменц е сопственик на конгломератот Кунико Ресорсис екслоатира фероникел и е сопственик на македонскиот рударски комбинат ФЕНИ и косовкиот ЊуКо Фероникели, а ја поседува и Габриел Ресорсис компанијата која бара дозвола за експлоатација на злато во Романија каде исто така е под истрага на телата за борба со ...
  сите 5 | | | веќе видена